Wat te doen

Om de vooroordelen rond stigma aan te pakken helpt correcte informatie. En dat is een van de redenen waarom we deze website hebben opgezet. 

Getuigenissen

Wat zeker helpt is het feit dat veel mensen durven vertellen over hun psychische kwetsbaarheid. Dat deze mensen in hun verhaal ook over hun herstel vertellen, over hun krachten en waar ze steun vinden, is voor velen hoopgevend en inspirerend. Voor ons lessenpakket over geestelijke gezondheid in scholen doen we heel vaak beroep op deze getuigen. En ook de Levende Bibliotheek werkt met getuigen.

Sensibiliserende acties

Heel wat mooie acties, grote en kleine, worden opgezet om het stigma over psychische problemen, over mensen met psychische problemen of over de zorg daarvoor, tegen te gaan. Te Gek!? zet prachtige sensibiliserende acties op om mensen duidelijk te maken dat het zo niet verder kan. StigWa werkt heel lokaal in Zoersel, maar doet dit enorm inspirerend. Tal van patiëntengroeperingen, zoals WEDWEP e.a. nemen een correcte beeldvorming mee in hun acties. Ook de jaarlijkse werelddag van de geestelijke gezondheid op 10 oktober, Samen Veerkrachtig, is opgezet om mee het stigma te helpen bestrijden.

Terug