Bied ondersteuning

Steun voor wie het moeilijk heeft

Als werkgever beschik je over vele mogelijkheden om werknemers die een moeilijke periode doormaken te ondersteunen. Dat vergt een zekere inspanning, maar ze kan goede resultaten opleveren. Zo verminder je immers het aantal ziektedagen van je werknemers, je verhoogt hun betrokkenheid en inzet en dus ook de productiviteit. 

Pulso, Faresa, The Human Link ... helpen werkgevers het psychosociaal welzijn van werknemers te verbeteren. Deze organisaties bieden ook trainingen en consultancy aan rond welzijn op het werk. 

Er zijn ook verschillende organisaties met externe preventiediensten voor preventie en bescherming op het werk. Hier vind je de adressen.

Check ook deze website die alle psychosociale aspecten van werk behandelt.

Steun voor wie terugkeert na langdurige afwezigheid

Niet alleen mensen aan het werk kunnen houden met aandacht voor hun welzijn is een opdracht voor werkgevers. De terugkeer van werknemers na een (langdurige) periode van ziekte is een proces dat ernstige aandacht vraagt. Eigenlijk dient dit al van bij de aanwerving te starten. De federale overheid hecht hier veel aandacht aan en stelde een brochure samen om werkgevers hierin te begeleiden.

Terug