Tips voor jongeren

Ben je tussen 12 en 16 jaar oud en zit je met een dip of wil je meer weten over hoe je goed in je vel kunt blijven zitten? Neem dan zeker eens een kijkje op Nok Nok. Op deze site vind je heel wat informatie, leuke opdrachten en interessante tips. Ook WAT WAT geeft je een idee hoe met diverse levensvragen om te gaan.

Awel, de vroegere kinder- en jongerentelefoon, luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem via de telefoon, de chat, een mail, een forum.

Sinds eind 2017 zijn ook de OverKop-huizen gestart. Je kan er als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen. Er is één huis in elke provincie. Op de OverKop-site komen ook tal van thema's aan bod die je kunnen inspireren.

Een heel helpende site is deze van On Track Again, met tips, getuigenissen, safetyplannen, en een app voor als je het het moeilijk hebt.

Voor al je vragen over pesten, spijbelen, stress, faalangst kan je ook bij je CLB terecht.

En dan is er nog BrainWiki, een Nederlandse site over psychische problemen. Deze interessante site geeft informatie over deze problemen maar besteedt ook veel aandacht aan het leven zelf. Kinderen zijn immers veel meer dan alleen de stoornis die ze hebben.

Terug