Samen Veerkrachtig

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Elk jaar vinden in Vlaanderen van 1 tot 10 oktober maar liefst honderden acties plaats tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid - Samen Veerkrachtig. Deze acties hebben een dubbel doel: onze veerkracht of psychische weerbaarheid versterken én geestelijke gezondheid bespreekbaar maken.


Prikkelend programma

De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid pakt telkens uit met een prikkelend programma waarop iedereen welkom is. Denk aan tientallen cursussen en lezingen, over ontstressen en hooggevoeligheid bijvoorbeeld. Maar ook filmavonden, theatervoorstellingen, concerten en natuurwandelingen. De meeste evenementen zijn gratis. De acties vinden plaats in heel Vlaanderen en worden georganiseerd door steden en gemeenten, ziekenhuizen, bibliotheken, ziekenfondsen …

10 oktober is jaarlijks de werelddag van de geestelijke gezondheid

In het coronajaar 2020 lag de klemtoon vooral op (online) ontmoeting en verbinding. Steun van anderen is immers een van de belangrijkste hulpbronnen voor mensen wanneer de veerkracht in het gedrang komt. En laat het nu net veerkracht zijn die we door het coronavirus meer dan ooit overal nodig hebben.


Luisterend oor, bemoedigend schouderklopje

Onze veerkracht of psychische weerbaarheid versterken, dat is de bedoeling van de acties tijdens de 10-daagse. Al mag je ook geen wonderen verwachten: een beetje verdriet, je even ongelukkig voelen: het hoort nu eenmaal bij het leven. Ook de steun van anderen is meer dan welkom: positieve relaties met vrienden, familie, buren en collega’s vergroten onze veerkracht. Mensen hebben nood aan een luisterend oor, een bemoedigend schouderklopje. Daarom is 'Samen Veerkrachtig' telkens het thema.
 

Bezoek hier de campagnewebsite!

Terug