Dringend hulp nodig?

112

Heb je zelf dringend medische hulp nodig? Ben je bij iemand die (zwaar)gewond is en dringend medische hulp nodig heeft? Bel dan 112. Dit is het Europese noodnummer. Je kan dit nummer gratis bellen in alle lidstaten van de Europese unie. 112.be


Huisarts

Je huisarts is de spil in de zorgverlening. Als je een dringend advies nodig hebt, kan je altijd bij je huisarts terecht. Hij/zij kent jou en je kan hem/haar in alle vertrouwen vertellen over je problemen.

In het weekend, op feestdagen of 's nachts is je vaste huisarts niet altijd bereikbaar. Dan neem je best contact met de huisartsenwachtdienst. Daar kan je een dokter van wacht zoeken in je regio.


Spoeddienst

In geval van nood kan je ook naar de spoeddienst van het dichtsbijzijnde ziekenhuis. Op de sociale kaart vind je het adres van alle spoeddiensten in Vlaanderen. (Tik daarvoor in het tekstvakje 'wie of wat zoek je' de zoekterm 'spoedopname' in.)


Telefonische hulp en chat

Voor volwassenen

Misschien heb je liever een telefonisch contact? Zowel Tele-Onthaal (via het gratis en anoniem telefoonnummer 106) als de Zelfmoordlijn via telefoon op het gratis en anoniem nummer 1813. Beide lijnen zijn 24/7 beschikbaar. Beide organisaties zijn ook via (anonieme) chat bereikbaar.

Voor jongeren

Jongeren kunnen terecht bij Awel (de vroegere kinderen- en jongerentelefoon), telefonisch (via het gratis en anoniem nummer 102) of via chat (elke weekdag tussen 16u en 22u). Ook op Zelfmoord1813 is heel wat hulp voor jongeren te vinden.

Check ook deze hulplijnen voor jongeren!


Geweld

Heb je vragen over (eender welke vorm van) geweld? Geweld gezien of zelf meegemaakt? Dan kan je terecht op het gratis en anoniem nummer 1712 en op de 1712-website

 

Terug