Te Gekke Wellicht-wandeling

Wist je dat wandelen de kans om een depressie te ontwikkelen verkleint? En dat door te bewegen je lichaam beter kan omgaan met het verwerken van depressieve klachten?

Daarom hebben we in het kader van de Te Gek!?-jaarcampagne Wellicht een wandelparcours uitgewerkt. Want maar liefst 20% van de vrouwen en 10% van de mannen in ons land krijgen ooit met een vorm van depressie te maken. Maar ondanks dat depressie één van de meest voorkomende psychische problemen is, blijft de kennis over deze thematiek toch gering en zorgen taboe en vooroordelen ervoor dat mensen laat hulp inschakelen.

Van museum naar minder bekend Gent

We stippelden een wandeling uit door een minder gekend maar mooi stukje Gent. Starten doen we in het Museum Dr. Guislain, waar je voor of na de wandeling een bezoek kunt brengen aan de expo ‘De walvis’, die loopt van zondag 26 juni 2022 t/m zondag 8 januari 2023.

Er zijn afstanden van 5, 7 en 10 km. 

Wellicht 5 km - Wandelroute | RouteYou

Wellicht 7 km - Wandelroute | RouteYou

Wellicht 10 km - Wandelroute | RouteYou

Goed om weten

Bereikbaarheid 

  • Auto: Gratis parking bij het Museum Dr. Guislain, Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent
  • Openbaar vervoer: Het startpunt van de wandeling is eenvoudig te bereiken vanaf Station Gent-Sint-Pieters met tram 1, halte Guislainstraat.


Wandeltip
Luister tijdens het wandelen naar de Wellicht-campagnesongs en de Wellicht-podcast!


De Te Gekke Wellicht-wandeling is een samenwerking tussen Te Gek!?, Museum Dr. Guislain en de wandelclub Belgisch-Nederlandse wandelverbroedering, met de steun van Stad Gent.

Meer weten over onze Te Gekke wandelingen?

Onze partners

Terug