Podcastreeks Wellicht

Vanaf april 2022 zetten we wekelijks een aflevering van de Te Gek!?-podcastreeks 'Wellicht' online. In deze podcasts hoor je mensen die een depressie ervaarden, al dan niet in het gezelschap van iemand uit hun omgeving. Hoe ga je om met iemand die een depressie ervaart? Hoe zoek je hulp? Helpt medicatie? Hoe herstel je van een depressie? Te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, op Soundcloud en hier op deze website!

Aflevering 1: Ingrid en Ans

In de eerste aflevering hoor je het verhaal van Ingrid en Ans. Moeder en dochter ervaarden beiden een depressie.


Aflevering 2: Dirk

Dirk kwam op zijn 60ste in aanraking met een burn-out en belandde vervolgens in een depressie. Hij heeft het onder andere over de zoektocht naar acceptatie en het belang van de juiste beeldvorming.


Aflevering 3: Sofie en Eline

In deze aflevering hoor je het verhaal van Sofie en Eline. Moeder en dochter spreken over hoe hun relatie veranderde tijdens hun depressie, het taboe op zelfmoord en het belang van de omgeving.


Aflevering 4: Jelle

Update: deze aflevering is even offline gehaald voor enkele aanpassingen, maar is hier binnenkort opnieuw te beluisteren. Hou de socialemediakanalen en de website van Te Gek!? in de gaten voor meer informatie. In de tussentijd kan je luisteren naar de andere afleveringen van deze 'Wellicht'-podcastreeks over depressie. Bedankt voor jouw begrip.

Jelle, een jongeman, worstelde tien jaar met een depressie. Hij vertelt over hoe taboes op het spreken over emoties en gevoelens zijn persoonlijke zoektocht naar herstel bemoeilijkten.


Aflevering 5: Rien en Lobke

Moeder Rien en dochter Lobke zijn aan het woord. Je hoort hoe Lobke de verschillende fases van de depressie van haar mama ervaarde, welke impact corona had op het herstel van Rien en hoe belangrijk de onvoorwaardelijke steun van haar kinderen zijn (geweest) in haar herstelproces.


Aflevering 6: Domien

In deze aflevering hoor je Domien. Sinds zijn tiende kampt hij met depressies. Hij vertelt over het belang van begrip en acceptatie, zowel vanuit jezelf als vanuit je omgeving, en hoe hij zich probeert op te trekken aan verschillende zaken. 


Aflevering 7: Katrien Jacobs

In deze aflevering gaan we op de koffie met Katrien Jacobs. We praten over haar boek ‘Mijn Herstelboek’ waarmee ze probeert het taboe rond psychische problemen te doorbreken, de gevoeligheid die levenslang blijft en wat wel of niet hielp tijdens haar herstel.

 

Onze partners

Terug