Podcast Wellicht met Selah Sue

Selah Sue openhartig over depressie in bonusaflevering van Te Gek!?-podcast Wellicht

In deze bonusaflevering van de podcastreeks Wellicht vertelt Selah Sue, zangeres en meter van Te Gek!?, over haar herstel en wat haar helpt wanneer ze zich niet goed voelt. Daarnaast spreekt ze voor het eerst sinds haar post op sociale media over het stoppen met en het herstarten van antidepressiva.

Te Gek!?-medewerker Matthias met Selah Sue
Matthias van Te Gek!? interviewde Selah Sue

Selah Sue herkent de signalen intussen steeds vroeger waardoor ze tijdig aan de alarmbel kan trekken. Dat gebeurde ook eerder dit jaar, nadat ze na een hele goede periode zonder antidepressiva voelde dat de donkere gedachten het opnieuw overnamen. Daarover zette ze een eerlijke post op Instagram en Facebook, waarin ze toegaf dat ze 'liever een stabiel, eerder emotioneel afgevlakt leven heeft mét medicatie, dan een leven met explosieve ups en downs zonder medicatie'.

Na de post hield Selah Sue de boot een tijdje af voor media-aanvragen. Voor Te Gek!? maakt ze nu een uitzondering, omdat ze voelt dat ze klaar is om te praten over wat er de voorbije maanden in haar omging. In de Wellicht-bonusaflevering gaat ze dan ook verder in op het antidepressivavraagstuk, vertelt ze dat het beter met haar gaat en wat voor haar momenteel werkt om te herstellen van een stemmingsstoornis. Ook legt ze als meter van Te Gek!? uit waarom het zo belangrijk is om te blijven spreken over depressie en geestelijke gezondheid in het algemeen.

Beluister hier het gesprek

De podcastreeks Wellicht is een productie van Te Gek!? en kadert in de gelijknamige Te Gek!?-jaarcampagne over depressie. De podcastreeks + de bonusaflevering met Selah Sue vind je ook op Spotify, Apple Podcasts en Soundcloud.

Onze partners

Terug