Concept 'Wellicht'

De campagne Wellicht!? start in het midden van de depressie waar je je afvraagt of het ooit wel licht wordt. In deze fase van de campagne focussen we op wat een depressie echt is, hoe een depressie voelt en hoe dit een impact heeft op het hele leven.

 

Je verschuilt je liever in plaats van actief deel te nemen aan het leven. Je hebt minder contact met familie en vrienden, voelt je slecht in je vel, je voelt je alleen en zit vol vragen.

In een tweede fase schuift het gordijn wat meer open en wellicht?! is het dan tijd om hulp te zoeken. De focus verschuift naar hoe je hulp zoekt, vraagt en aanvaardt. Dit gebeurt op eigen tempo, want wanneer iemand je forceert, heeft dit het tegenovergestelde effect.

 

Je kijkt aarzelend naar buiten en vraagt je af of je er klaar voor bent. Je laat het licht weer langzaam binnen. Je wereld wordt weer een beetje groter.

Tot slot wordt het wel licht! Als je genoeg tijd en ruimte krijgt, kan je de kracht vinden om weer actief deel te nemen aan het leven. De gordijnen zijn nu helemaal open, maar ze zijn er nog en ze mogen ook blijven. Dit deel van de campagne focust op het leven voorbij - of het kunnen leven met - de depressie. Het is weer licht, er is hoop.

Je leert wat je nodig hebt om het leven weer in handen te nemen. Je kan weer genieten van de kleine dingen die op je pad komen. Tegelijkertijd leer je ook je eigen grenzen kennen. Soms zie je de gordijnen even bewegen en vrees je opnieuw in het donker te belanden. Vergeet niet dat je altijd al een stapje verder staat door de weg die je al hebt afgelegd.


 

Onze partners

Terug