WRAP-cursus

WRAP-basiscursus

WRAP is een beschermde methodiek. Concreet wil dit zeggen dat je niet zonder opleiding en opvolging achteraf, cursussen mag aanbieden.

In Vlaanderen geven momenteel verschillende organisaties en instellingen binnen de GGZ-sector WRAP-basiscursussen. Deze cursussen zijn vaak bedoeld voor eigen cliënten. Wil je in je eentje met WRAP aan de slag, dan kan je de Engelstalige app downloaden op je smartphone.

Wil je graag een WRAP-basiscursus volgen, dan raden we je aan om je te informeren bij een psychiatrisch ziekenhuis, aanloopcentrum of psychosociaal revalidatiecentrum in je buurt.

Een basiscursus wordt gegeven in groep onder begeleiding van minimum twee opgeleide trainers of facilitators. Meestal zijn dit mensen die zelf een psychische kwetsbaarheid hebben.

Een basiscursus bestaat uit acht lesdagen van 2,5 uur waarbij je op een interactieve manier aan de slag gaat.

Er wordt gestart bij een toolbox voor een goed gevoel. Daarin beschrijf je wat je nodig hebt (of moet doen) om je gelukkig te voelen. Vervolgens maak je een actieplan waarmee je je doel kan bereiken en voorkomen dat je uit balans geraakt.

Wil je graag met je ervaring bijdragen aan het welbevinden van anderen? Dan kan je na het volgen van een basiscursus zelf WRAP-cursussen geven. Hiervoor dien je een training- of facilitatorcursus te volgen.
 

Basiscursus WRAP voorjaar 2022

Trainers: Evelien Mommerency en Lien Audoor

Doelgroep: Volwassenen

Gratis info- en ontmoetingsmoment: vrijdag 15 april 2022 van 10u30 tot 11u30

Deze cursus bestaat uit 8 sessies:

  • Vrijdag 13 mei 2022 van 10u00 tot 12u30
  • Vrijdag 20 mei 2022 van 10u00 tot 12u30
  • Vrijdag 27 mei 2022 van 10u00 tot 12u30 
  • Vrijdag 3 juni 2022 van 10u00 tot 12u30
  • Vrijdag 10 juni 2022 van 10u00 tot 12u30 
  • Vrijdag 17 juni 2022 van 10u00 tot 12u30
  • Vrijdag 24 juni 2022 van 10u00 tot 12u30 
  • Vrijdag 1 juli 2022 van 10u00 tot 12u30

Locatie: Tenderstraat 14, 9000 Gent

Kostprijs: € 140,00 (incl. btw)

Inschrijven


WRAP-facilitatorcursus, refreshmentcursus en intervisiegroep

Nadat je minstens een half jaar met de eigen WRAP aan de slag bent gegaan, kan je trainer of facilitator worden. Dat kan pas nadat je een training- of facilitatorcursus hebt gevolgd. Een facilitatorcursus bestaat uit vijf volle lesdagen waarin men dieper ingaat op de verschillende inhoudelijke thema’s rond herstel, waarin didactische vaardigheden worden aangeleerd ... Een facilitator geeft telkens in duo les en neemt deel aan intervisiemomenten. Elke twee jaar moet je een opfrissings- of refreshmentcursus volgen. Als trainer of facilitator kan je ook zelf andere facilitators opleiden. Daarvoor moet je eerst een advanced facilitator-opleiding volgen. Dit kan momenteel alleen in het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Voor professionelen uit de zorgsector

WRAP is een uitstekende methode om herstelgericht te werken binnen je instelling. Naast de aangeboden professionele zorg is het een erg bruikbaar werkinstrument om als ervaringswerker mee aan de slag te gaan op een afdeling of binnen een revalidatiecentrum. Groepsdynamiek en lotgenotencontact spelen hierbij een belangrijke rol.

Een interessant Nederlands artikel hierover vind je hier.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Te Gek!? organiseert facilitator- en refreshmentcursussen, alsook algemene ondersteuning en intervisiemomenten voor facilitators. Daarnaast werken we samen met de UGent voor verder onderzoek naar de effecten van WRAP.

Wil je een facilitatorcursus volgen of als organisatie zelf WRAP-basiscursussen aanbieden, laat het ons weten via [email protected]

Terug