Te Gekke wandelingen

We weten allemaal dat bewegen noodzakelijk is om fysiek gezond te blijven. Maar wist je dat het ook heel wat mentale voordelen heeft? Wandelen (en bewegen in het algemeen) verbetert niet alleen je humeur, het vermindert ook stress, depressieve klachten en angst!

Redenen genoeg dus voor G-sport Vlaanderen en Te Gek!? om de handen in elkaar te slaan en iedereen op te roepen om de (wandel)schoenen aan te trekken. Zo willen we niet alleen psychische kwetsbaarheid meer bespreekbaar maken, maar kan iedereen ook op zijn of haar niveau een stap zetten naar een betere geestelijke gezondheid. Beweging wordt immers geassocieerd met een betere mentale gezondheid, ongeacht leeftijd, ras, geslacht, inkomen en opleidingsniveau.

We kregen vorig jaar heel wat mensen aan het wandelen! Ons doel is echter nog meer mensen op weg zetten naar een betere geestelijke gezondheid. Hoe? Door te blijven wandelen! Daarom zetten we de campagne Te Gekke wandelingen ook verder in 2022. Wil je ook graag een Te Gekke wandeling organiseren? Bekijk hier de voorwaarden.

 

De voordelen van wandelenOverzicht wandelingen

In onze agenda staan er nog meer Te Gekke wandelingen. Je kan ze sorteren op datum en locatie.

Bekijk alle wandelingen in de agenda!
 

Te Gekke wandelingen i.s.m. CM en Natuurpunt

CM, Natuurpunt en Te Gek!? lanceren een geestige audiowandeling met zitbanken in oases van groen in verschillende provincies in Vlaanderen. Elke bank is het startpunt van de wandeling. Onderweg brengt Sien Eggers het verhaal van Nikki, geschreven door Hugo Matthysen. Nikki vertelt op haar eigen grappige manier wat wandelen doet voor je geest.

Dit zijn blijvende wandelroutes!

 


 

Deze campagne werd opgezet samen met:

      

Terug