Organiseer een wandeling

Wil jij ook een Te Gekke wandeling organiseren en zo geestelijke gezondheid extra onder de aandacht brengen? Lees hier hoe je dat aanpakt!

We kregen dit jaar al heel wat mensen aan het wandelen. Ons doel is echter nog meer mensen op weg zetten naar een betere geestelijke gezondheid. Hoe? Door te wandelen! Daarom zetten we de campagne Te Gekke wandelingen ook verder in 2022.

Wil je een Te Gekke wandeling organiseren? Vul dan dit formulier in.

Een Te Gekke wandeling organiseren, hoe doe je dat?

Wij hebben helaas niet de mensen en middelen om iedereen bij de praktische organisatie te ondersteunen. Heb je zelf niet veel ervaring in het organiseren van wandelingen? Dan raden wij je aan om contact op te nemen met een wandelclub in je buurt. Daar vind je  de experts met alle kennis om een wandeling tot een succes te maken. Je kan alle wandelclubs van Wandelsport Vlaanderen hier vinden.

Zowel voor nieuwe als voor reeds bestaande wandelingen hanteren we onderstaande criteria om het label Te Gekke wandeling te krijgen.
 

 

Label 'Te Gekke wandeling'

Organiseer je al een wandeling en wil je graag het label Te Gekke wandeling krijgen? Dan moet je wandeling aan enkele criteria voldoen:

  • De wandeling moet laagdrempelig zijn. Naast langere afstanden vragen we om ook een korte afstand aan te bieden van maximum 7 kilometer, bij voorkeur met rustpost.
  • Op elke vorm van communicatie rond de wandeltocht wordt het logo van Te Gekke wandelingen en de partners vermeld.
  • Om de wandelaars te sensibiliseren wordt hen het aangeleverde materiaal van Te Gek!? aangeboden.
  • Een samenwerking met een partner uit de geestelijke gezondheid(szorg) is zeker een pluspunt. Je kan daarvoor contact opnemen met een psychiatrische instelling in je buurt maar ook met een CAW, CGG, Sociaal Huis, ... Daarnaast kan je ook contact opnemen met [email protected] voor een samenwerking met een wandelclub uit de GGZ.


Wat kan je van ons verwachten?

  • Wij bezorgen jullie heel wat materiaal voor de Te Gekke wandelingen: themakrantjes voor elke wandelaar, textielstickers van de Te Gekke wandelingen, infoborden en een leuk selfiebord om foto’s te maken.
  • De wandeling wordt opgenomen in de kalender van Te Gekke wandelingen en wij zorgen mee voor de bekendmaking.


Wil je in aanmerking komen voor het label 'Te Gekke wandeling'?

Vul ons aanvraagformulier inCampagnemateriaal

Kijk onder Campagnemateriaal om de sjabloonaffiche, logo ... te downloaden.

Terug