Waarom deze campagne?

Over ernstige psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl ongeveer één op vier personen in België ermee te maken krijgt. Hoe kunnen we dat thema toch bespreekbaar maken én er tegelijk mee aan de slag gaan? Door te wandelen!

Wandelen is één van de meest laagdrempelige bewegingsactiviteiten die er bestaan. Door te wandelen zet je een stap naar een betere psychische, lichamelijke én sociale gezondheid. Elk vanuit hun eigen missie en visie willen Te Gek!? en G-sport Vlaanderen hieraan bijdragen en verenigen ze hun krachten in de organisatie van 'Te Gekke wandelingen'. Zo komt psychische kwetsbaarheid niet enkel onder de aandacht, maar kan iedereen op zijn of haar niveau ook een stap zetten naar een betere geestelijke gezondheid.

“Wandelen brengt rust, ordent je gedachten, neemt je mee naar buiten. Je lichaam geeft het tempo aan. Sinds mijn burn-out wandel ik elke dag. Olav is mijn vaste compagnon. Soms gaat mijn lief mee of een vriendin. Het is de manier om te verbinden in alle rust. Zonder telefoon. Het is toegankelijk en gratis. Soms wat sneller, dan weer wat trager. Tijdens het wandelen orden ik mijn gedachten, herontdek ik mijn kracht, vallen me ideeën te binnen. Het is een fantastische uitvinding! Daarom zet ik dit jaar samen met Guy Swinnen mijn schouders onder de Te Gekke wandelingen. Om geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en samen met anderen een frisse neus te halen en meer te verbinden.”

- Eva Daeleman

 

Wie zijn we?

Te Gek!? probeert geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en streeft naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen. Te Gek!? zet hiervoor al jaren grootschalige campagnes op om de beeldvorming rond geestelijke gezondheid in Vlaanderen juister af te stellen.

G-sport Vlaanderen is de G-sportfederatie die onder andere werkt voor personen met een psychische kwetsbaarheid. Hun doel is om alle personen met een beperking volgens hun eigen behoeften, mogelijkheden en ambities, op een gezonde en kwaliteitsvolle manier aan sport en beweging te laten doen.

 


 

Deze campagne werd opgezet samen met:

      

Terug