Herbeleef de Roes(t)-slotdag

Op zondag 30 mei 2021 sloten we de Te Gek-campagne Roes(t) af met onze slotdag!

Van 10 tot 12 uur kon je het interactief panelgesprek '(Z)onder Invloed' volgen én de laatste aflevering van de podcastreeks 'Iedereen Potentieel Verslaafd' via livestream. Of je kon een interactieve Te Gekke Wandeling met bezoek aan het Museum Dr. Guislain beleven. Daarnaast zond Canvas 's avonds om 21 uur de documentaire 'Tussen ons' uit. 

Herbekijk het panelgesprek '(Z)onder invloed'

In het panelgesprek (Z)onder Invloed op de Roes(t)-slotdag ging journaliste Annemie Nijs in gesprek met naastbetrokkenen van mensen met een drank-, drug-, medicatie- of gokprobleem. Welke impact heeft dit probleem op jou als ouder, partner, broer of zus, kind van, grootouder of ander familielid?


 

Herbekijk de videopodcast 'Iedereen Potentieel Verslaafd?' met Els Dottermans

In de laatste aflevering van de podcastreeks 'Iedereen Potentieel Verslaafd?' interviewde Lore Abrahams actrice Els Dottermans over alcoholgebruik.

 

 

Wandel de interactieve Te Gek!? Roes(t)-wandeling nog tot 13 juni

Op zondag 30 mei 2021 vertrok een interactieve Te Gekke Roes(t)-wandeling (1, 6, 10 of 15 km) vanuit het Museum Dr.Guislain ter afsluiting van de gelijknamige Te Gek-campagne Roes(t)

  • Wandel mee tot 13 juni en ontdek interessante inhoud over alcohol-, drug- en gokproblemen in de vorm van podcasts, videoclips en webinars.
  • Combineer de wandeling met de tentoonstelling van Joachim Koester: Altered States. Deze tentoonstelling kadert in de Te Gek!? Roes(t)-campagne.

 

Documentaire 'Tussen ons' op VRT NU

Op zondag 30 mei 2021 zond Canvas de documentaire 'Tussen ons' uit. Nog te bekijken op VRT NU tot eind november 2021.

Hoe kan je omgaan met een moeder die zwaar verslaafd is aan medicatie en nog slechts een schim van zichzelf lijkt te zijn? Is er voldoende liefde voor je zoon om hem onvoorwaardelijk te blijven steunen als hij zich steeds meer in drank en drugs verliest? Hoe bang is een klein meisje voor haar dronken vader? 'Tussen ons' vertelt het aangrijpende verhaal van drie ouder-kind duo's die verbonden zijn door eenzelfde strijd om hun geliefde zoon, dochter, moeder of vader te blijven steunen. Maar hoe onvoorwaardelijk is de liefde wanneer een verslaving lonkt? Telkens opnieuw een strijd tussen liefde en verslaving.

Een documentaire van De chinezen in samenwerking met VAD (Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs) en Te Gek!?

Documentaire van Sam Geyskens, Vincent Everaerts en Lander Haverals waarin ouders en kinderen getuigen over hoe een verslaving tussen hen in staat.

'Tussen ons' is intussen geselecteerd voor het documentairefestival Docville.

'Tussen ons' kadert in de jaarcampagne Te Gek!? Roes(t).

 

Deze jaarcampagne van Te Gek!? in samenwerking met VAD/De Druglijn, Museum Dr. Guislain en unik-id probeert de kennis over alcohol-, drug- en gokproblemen bij de Vlaamse bevolking te vergroten en inzicht te geven in de complexiteit ervan via tal van activiteiten. Om zo deze problemen bespreekbaar te maken en stigmatisering tegen te gaan.

Terug