Te Gek!? Roes(t) wil problemen bespreekbaar maken. Want helaas raken nog te veel mensen via de roes verzeild in een situatie die wel vastgeroest lijkt. Tegelijk bewijzen tal van mensen dat deze problemen wel degelijk kunnen overwonnen worden. Hulp daarbij kan het verschil maken.
Heb je het gevoel dat je de controle kwijt bent over je alcoholgebruik, de manier waarop je gokt of medicatie neemt, of over de illegale drugs die je gebruikt? Of maak je je zorgen over iemand die jou dierbaar is? Weet dat er hulp mogelijk is. Hulp in diverse vormen (individueel of in groep; face-to-face of online, …) en met verschillende doelstellingen (stoppen, minderen, …).
Heb je nood aan informatie, een eerste advies of adres waar je terecht kan voor hulp? De Druglijn maakt je wegwijs. De beantwoorders zitten klaar om jou via telefoon, mail en chat persoonlijk verder te helpen. Samen met jou kunnen ze op zoek naar welke hulp mogelijk is of aangewezen lijkt. Steeds anoniem, objectief en zonder te oordelen of te veroordelen.
Als startende hulpverlener, maar ook als ervaren rot kan je je onzeker voelen als je geconfronteerd wordt met drank-, illegale drug-, medicatie- of gokproblemen bij je cliënt. Je wil tijdig ingrijpen of voelt bijvoorbeeld aan dat hulp aangewezen is, maar je weet niet goed waar te beginnen. Hoe kan je het bespreekbaar maken zonder de vertrouwensband onder druk te zetten?
Vraag jij je af waar je cliënt of patiënt terecht kan voor meer gespecialiseerde hulpverlening? Wil je aan je eigen vaardigheden werken om het gesprek aan te gaan of je cliënt te motiveren tot verandering? Weet dat er een online doorverwijsgids is, maar ook dat er een vormingsaanbod en een reeks methodieken beschikbaar zijn die jou daarbij kunnen helpen.
Please note, the translation with Google Translate is not always 100% correct, for which we apologize.
We offer this option to translate so that everyone has the chance to view this site in his or her own language.
Activate Translation-bar