'Tussen ons'

Documentaire 'Tussen ons' 

Op zondag 30 mei 2021 zond Canvas de documentaire 'Tussen ons' uit. Je kan de uitzending herbekijken via Dalton, het streamingplatform voor documentaires.  

Bekijk 'Tussen ons' op dalton.be

Hoe kan je omgaan met een moeder die zwaar verslaafd is aan medicatie en nog slechts een schim van zichzelf lijkt te zijn? Is er voldoende liefde voor je zoon om hem onvoorwaardelijk te blijven steunen als hij zich steeds meer in drank en drugs verliest? Hoe bang is een klein meisje voor haar dronken vader? 'Tussen ons' vertelt het aangrijpende verhaal van drie ouder-kind duo's die verbonden zijn door eenzelfde strijd om hun geliefde zoon, dochter, moeder of vader te blijven steunen. Maar hoe onvoorwaardelijk is de liefde wanneer een verslaving lonkt? Telkens opnieuw een strijd tussen liefde en verslaving.

Een documentaire van De chinezen in samenwerking met VAD (Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs) en Te Gek!?

Documentaire van Sam Geyskens, Vincent Everaerts en Lander Haverals waarin ouders en kinderen getuigen over hoe een verslaving tussen hen in staat.

'Tussen ons' is intussen geselecteerd voor het documentairefestival Docville.

'Tussen ons' kadert in de jaarcampagne Te Gek!? Roes(t).

 

Tentoonstelling 'Tussen ons. Over leven met een verslaving' 

Tijdens de jaarcampagne Te Gek!? Roes(t) liep in Museum Dr. Guislain de tentoonstelling 'Tussen ons. Over leven met een verslaving' van Lieve Blancquaert & productiehuis De chinezen, met aangrijpende dubbelportretten van ouders en kinderen over hoe een verslaving tussen hen in staat. 

In deze podcast vertelt Lieve meer over de tentoonstelling en over verslaving. 

Terug