De ambassadeurs van de campagne Roes(t)

Foto: Klaas Verdru

Zorgen verdrinken niet in alcohol, ze kunnen zwemmen.
Vraag niet om een lichtere last maar om sterkere vleugels.
Hulp vragen is niet zwak, maar juist heel sterk.

- Tania Van der Sanden

 

Foto: Arne Nilis

 

Vandaag zie ik mijn verslaving niet meer als mijn kwetsbaarheid maar ervaar ik dit als mijn kracht. Ik ben niet blij dat ik een verslaving heb ontwikkeld, anderzijds ben ik heel dankbaar dat ik herstel heb leren kennen. Mijn verslaving bracht mij zo diep dat ik uit het leven wilde stappen. Het beste wat ik op dat moment gedaan heb is om hulp gevraagd.

- Arne Nillis

 

Foto: Carmen De Vos

 

Finally i fucked it up, and i fucked it up bad. Paul de onverwoestbare. Monsieur Paul. De lange Polle..... de man die sneller drinkt dan zijn schaduw. De man die half Columbia in zijn neus gepompt heeft. Altijd sneller, altijd slimmer. Mr Smartass. Mr. Man. 

Veel schiet er niet meer van over. Een bevend, hoestend en rochelend hoopje miserie. De TGV is ontspoord....als één groot vat zelfmedelijden lik ik mijn talloze wonden- en van vaten weet ik alles. Waarom heeft niemand mij verwittigd? Zagen ze dan niet dat het allemaal schone schijn was? Hoe groter mijn bakkes, hoe kleiner mijn hartje. Eén lange schreeuw om aandacht , één wanhopige hulpkreet.

- Mr. Paul - Uit het boek “Monsieur Paul: On tour. 

 

Het moeilijkste gedeelte van stoppen met drinken/snuiven is niet het fysieke gedeelte, maar de ravage, die je na al die jaren achterlaat, proberen op te ruimen. En daarna jezelf proberen te vergeven. Soms lijkt het of ik daar vier levens voor nodig ga hebben.

- Mr. Paul

 

Foto: Carmen De Vos

 

Een koorddanser probeert ten allen tijde op z’n koord te blijven, een leeuwentemmer doet z’n stinkende best om het wilde beest onder controle te houden en een clown verbergt nog het liefst van al wie hij eigenlijk is om anderen plezier te schenken… maar uiteindelijk doen ze allemaal op hun eigen manier gewoon hun uiterste best om te overleven in het circus.

De toeschouwer, de kunstenaar, de acrobaat… iedereen loopt wel eens verloren.

Op zo’n momenten is het erg belangrijk te beseffen dat we allemaal samen voor dezelfde uitdagingen staan, wie je ook bent of waar je ook staat. En dat we elkaar nodig hebben. Nooit vergeten dat we elkaar nodig hebben.

- Tijs Vanneste

Terug