Iedereen Potentieel Verslaafd?

Beluister hier de podcastreeks

Met de podcastreeks ‘Iedereen potentieel verslaafd?’, die kadert binnen de Te Gek!? Roes(t) campagne, willen we het taboe rond verslavingen doorbreken, want het kan ieder van ons overkomen. Deze podcast kadert binnen de Te Gek!? Roes(t)-campagne, een jaarcampagne van Te Gek!? in samenwerking met VAD : De Druglijn, Museum Dr. Guislain en unik-id.

 

Aflevering 1

Ineke, 44 jaar, getrouwd met Nico en moeder van twee tieners. In het dagelijkse leven is ze interieurarchitecte. Zes jaar geleden besefte ze dat haar passie voor haar job was omgeslagen naar roofbouw op haar geest en lichaam en dat ze dreigde een workaholic te worden. Ze besloot dat het anders moest.

 

Aflevering 2

Deborah, 41 jaar en mama van twee tieners, is sinds drie jaar zelfstandig ondernemer. Haar vader was alcoholverslaafd en ze wil er dan ook alles aan doen om haar eigen kinderen niet hetzelfde te laten meemaken.

 

Aflevering 3

Chantal, 50 jaar, heeft al een leven lang een zwak voor suiker. Het brengt troost op momenten dat ze zich minder voelt, maar ze wil er alles aan doen om niet verslaafd te worden.

 

Aflevering 4

Kenny, 32 jaar, woont aan de kust en is zaakvoerder van een bloeiend bedrijf. Hij kampt momenteel met een socialemediaverslaving en vindt zichzelf verslavingsgevoelig.

 

Aflevering 5


In de laatste aflevering van de podcastreeks 'Iedereen potentieel verslaafd' gaat Lore Abrahams in gesprek met actrice Els Dottermans over alcoholgebruik. Deze aflevering kan je ook bekijken in video

 

Deze podcastreeks kan je ook beluisteren via Spotify

Praten over problemen met drank, drugs, medicatie, gokken of gamen is moeilijk. Heb je vragen of ben je bezorgd om iemand? De Druglijn is er voor jou via www.druglijn.be of anoniem, zonder taboe, zonder oordeel op het nummer 078 15 10 20.

Deze podcastreeks werd gemaakt door Lore Abrahams:

“Na 15 jaar de kracht van het woord te hebben gebruikt als woordvoerder van onder meer Amnesty International, als columniste van Het Belang van Limburg en als maker van de blogs & podcastreeks ‘kauwe koffie’, heb ik vorig jaar mijn tweede passie gevolgd: mijn liefde voor muziek. Met de oprichting van Ohlalala, lanceerde ik - samen met twee andere muziekliefhebbers - een nieuw platform voor de Belgische muziek.

Als ‘zinzoeker’ en ‘groeimotor’ werk ik graag voor waarde gedreven organisaties met een maatschappelijk belang. Ik vind het dan ook een hele eer om voor ‘Te Gek!?’ een podcastreeks te mogen maken over verslaving. "

Terug