• Agenda
  • Altered States - Joachim Koester

Altered States - Joachim Koester

Data en locatie

20-03-2021
Museum Dr.Guislain

Vanaf 20 maart kan je naast de tentoonstelling 'Tussen Ons. Over leven met een verslaving' van Lieve Blancquaert en De Chinezen de nieuwe tentoonstelling van Joachim Koester, 'Altered States', bezichtigen. Deze tentoonstelling kadert in de Te Gek!?Roes(t)-campagne.

Het oeuvre van Joachim Koester kan omschreven worden als een wandeling door onbekende gebieden, zowel geografisch als mentaal. De tentoonstelling Altered States brengt werken bijeen die deze grensgebieden onderzoeken.

Een altered state of ‘veranderde staat van bewustzijn’ verwijst naar een tijdelijke verandering in de mentale toestand. De oorzaak is vaak extern, zoals een drug of een ritueel, maar ook intern zoals een psychose of simpelweg een dagdroom.

Koesters fascinatie voor roesmiddelen heeft hij gemeen met sjamanen en hippies, maar ook met psychiaters. Deze laatsten zagen de therapeutische mogelijkheden, maar werden tegelijkertijd geconfronteerd met de vernietigende kracht ervan. Joachim Koesters werk graaft naar de historische context waarin drugs geteeld, verhandeld en gebruikt werden en legt verbanden met de actualiteit. Grote en kleine verhalen werpen een open blik op onze relatie met de roes.

De tentoonstelling is nog tot en met 12 juni 2021 te zien in Museum Dr. Guislain

Tickets en meer info

Terug