Maakt drank-, drug- en gokproblemen bespreekbaar

arrow-down

Bruna - Hannelore Bedert

Hannelore Bedert schreef een pakkende novelle over de impact van overmatig drankgebruik
arrow-down

Blijf op de hoogte

Krijg als eerste alle nieuws over de campagne in je mailbox.

In Vlaanderen bestaan er veel vooroordelen en misverstanden over problemen met alcohol, drugs en gokken. Ook jij kent waarschijnlijk iemand in je directe omgeving die hiermee worstelt. Toch is praten over deze problemen vaak erg moeilijk. Het taboe en de (voor-)oordelen zorgen er onder meer voor dat mensen rijkelijk laat hulp inschakelen. Zo zoekt iemand met een alcoholprobleem pas steun na gemiddeld 18 jaar!

Reden genoeg voor Te Gek!?, VAD/De DrugLijn, Museum Dr. Guislain en unik-id om de krachten te bundelen in een nieuwe Te Gek!?-jaarcampagne. Met Te Gek!? Roes(t) willen we de kennis over alcohol-, drug- en gokproblemen bij de Vlaamse bevolking vergroten en inzicht geven in de complexiteit ervan. Om zo deze problemen bespreekbaar te maken en stigmatisering tegen te gaan.

 

De campagne start officieel op donderdag 1 oktober 2020, om 17.00 uur komt onze volledige campagnewebsite online.

In tussentijd kan je alvast naar ons nieuwe campagnelied luisteren. Tijs Vanneste & Mr. Paul maakten het fantastische nummer 'Het Gevaar'. De videoclip is van productiehuis De Chinezen.

 

 

Benieuwd naar alle activiteiten binnen de campagne? Bekijk hier alvast onze (voorlopige) agenda en ontdek wat er allemaal georganiseerd wordt. Je kan gaan wandelen of naar een theatervoorstelling. Of ga je liever naar een expo met foto's van Lieve Blancquaert of een studiedag? Samen met onze partners kunnen we jullie een heel gevarieerd programma aanbieden. 

Ga naar de agenda