• Agenda
  • Livestream op slotdag Te Gek!? Roes(t)-campagne

Livestream op slotdag Te Gek!? Roes(t)-campagne

Data en locatie

30-05-2021 - 10:00

 

Op zondag 30 mei 2021 kan je, tijdens de Te Gek!? Roes(t)-slotdag, van 10 tot 12 uur via livestream het interactief panelgesprek '(Z)onder Invloed?' volgen én de laatste aflevering van de podcastreeks 'Iedereen Potentieel Verslaafd?'.

(Z)onder Invloed - zondag 30 mei 2021 om 10u 

Wanneer het over alcohol- of andere drugproblemen gaat, mag nooit vergeten worden dat daar meestal ook een veelvoud aan geliefden bij betrokken zijn die er mee onder lijden. Omdat De Druglijn dit in haar contacten dagelijks ervaart, organiseert ze onder de naam ‘(Z)onder Invloed?’ tweejaarlijks een initiatief om hen de aandacht te geven die ze verdienen. 

In het interactief panelgesprek '(Z)onder Invloed?' gaat journaliste Annemie Nijs in gesprek met naastbetrokkenen van mensen met drank-, drug-, medicatie- of gokproblemen. 

Dit panelgesprek vormt de aanloop naar vier avond-webinars in de loop van juni en zijn exclusief voor ouders, grootouders, partners en 15 - 25-jarige kinderen van ouders met drank-, drug-, medicatie- of gokproblemen. Deelname is telkens gratis en anonimiteit wordt gegarandeerd.

Iedereen Potentieel Verslaafd? - zondag 30 mei 2021 om 11u

Met de podcastreeks ‘Iedereen potentieel verslaafd?’, die kadert binnen de Te Gek!? Roes(t) campagne, willen we het taboe rond verslavingen doorbreken, want het kan ieder van ons overkomen.

Van 11u tot 12u kan je de laatste aflevering van de podcastreeks 'Iedereen Potentieel Verslaafd?' door Lore Abrahams volgen met actrice Els Dottermans over alcoholgebruik. De volledige reeks beluister je hier

Wil je de livestream van de Te Gek!? Roes(t)-slotdag graag volgen? 

Schrijf je hier in!

Naast de livestream kan je ook een interactieve Te Gekke Wandeling met bezoek aan het Museum Dr. Guislain beleven op deze slotdag van de Te Gek!? Roes(t)-campagne! 

 

Kijk op de slotdag Te Gek!? Roes(t), zondag 30 mei 2021 om 21u, naar de documentaire 'Tussen ons' op Canvas. Nadien ook te bekijken op VRT NU.

Hoe kan je omgaan met een moeder die zwaar verslaafd is aan medicatie en nog slechts een schim van zichzelf lijkt te zijn? Is er voldoende liefde voor je zoon om hem onvoorwaardelijk te blijven steunen als hij zich steeds meer in drank en drugs verliest? Hoe bang is een klein meisje voor haar dronken vader? 'Tussen ons' vertelt het aangrijpende verhaal van drie ouder-kind duo's die verbonden zijn door eenzelfde strijd om hun geliefde zoon, dochter, moeder of vader te blijven steunen. Maar hoe onvoorwaardelijk is de liefde wanneer een verslaving lonkt? Telkens opnieuw een strijd tussen liefde en verslaving.

Een documentaire van De chinezen in samenwerking met VAD (Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs) en Te Gek!?

Documentaire van Sam Geyskens, Vincent Everaerts en Lander Haverals waarin ouders en kinderen getuigen over hoe een verslaving tussen hen in staat.

'Tussen ons' kadert in de jaarcampagne Te Gek!? Roes(t).

Terug