• Agenda
  • Te Gekke Roes(t) - wandeling op slotdag Te Gek!? Roes(t)-campagne

Te Gekke Roes(t) - wandeling op slotdag Te Gek!? Roes(t)-campagne

Data en locatie

30-05-2021 - 08:00
Museum Dr.Guislain

Op zondag 30 mei 2021 vertrekt een interactieve Te Gekke Roes(t)-wandeling vanuit het Museum Dr.Guislain ter afsluiting van de gelijknamige Te Gek-campagne Roes(t). Deze jaarcampagne van Te Gek!? in samenwerking met VAD/De Druglijn, Museum Dr. Guislain en unik-id probeert de kennis over alcohol-, drug- en gokproblemen bij de Vlaamse bevolking te vergroten en inzicht te geven in de complexiteit ervan. Om zo deze problemen bespreekbaar te maken en stigmatisering tegen te gaan.

Afsluiten doen we op zondag 30 mei in het Museum Dr.Guislain met:

  • Een interactieve Te Gekke Roes(t)-wandeling vertrekkende vanuit het Museum Dr.Guislain. Scan en verzamel de QR-codes die je tijdens de wandeling vindt en ontdek interessante content over alcohol-, drug- en gokproblemen zoals podcasts, videoclips en webinars.
  • Breng tijdens de wandeling voor de laatste keer een bezoek aan de expo ‘Tussen ons. Over leven met een verslaving’ van Lieve Blancquaert en productiehuis De chinezen, een reeks dubbelportretten van ouders en kinderen. Telkens overschaduwt een drank-, drugs- of gokprobleem hun relatie.
  • Bezoek de nieuwe tentoonstelling van Joachim Koester: Altered States. Deze tentoonstelling kadert in de Te Gek!?Roes(t)-campagne.

Combiticket:

  • € 4: ticket wandeling (inclusief verzekering Wandelsport Vlaanderen), podcast-tentoonstelling Museum Dr.Guislain en tentoonstelling ‘Tussen Ons’
  • € 8: ticket wandeling (inclusief verzekering Wandelsport Vlaanderen) + podcast + toegang tot alle tentoonstellingen in het Museum Dr. Guislain, waaronder de 2e Te Gek!? Roes(t)-expo van Joachim Koester

! Inschrijven is noodzakelijk. Reserveer tijdig je tijdslot via de site van het Museum Dr.Guislain. !

Schrijf je nu in 

 

Kijk op de slotdag Te Gek!? Roes(t), zondag 30 mei 2021 om 21u, naar de documentaire 'Tussen ons' op Canvas. Nadien ook te bekijken op VRT NU.

Hoe kan je omgaan met een moeder die zwaar verslaafd is aan medicatie en nog slechts een schim van zichzelf lijkt te zijn? Is er voldoende liefde voor je zoon om hem onvoorwaardelijk te blijven steunen als hij zich steeds meer in drank en drugs verliest? Hoe bang is een klein meisje voor haar dronken vader? 'Tussen ons' vertelt het aangrijpende verhaal van drie ouder-kind duo's die verbonden zijn door eenzelfde strijd om hun geliefde zoon, dochter, moeder of vader te blijven steunen. Maar hoe onvoorwaardelijk is de liefde wanneer een verslaving lonkt? Telkens opnieuw een strijd tussen liefde en verslaving.

Een documentaire van De chinezen in samenwerking met VAD (Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs) en Te Gek!?

Documentaire van Sam Geyskens, Vincent Everaerts en Lander Haverals waarin ouders en kinderen getuigen over hoe een verslaving tussen hen in staat.

'Tussen ons' kadert in de jaarcampagne Te Gek!? Roes(t).

Terug