• Agenda
  • In het Wiel van Het Ventiel

In het Wiel van Het Ventiel

Data en locatie

09-07-2022
Kortrijk

Wist je dat de kiem van Het Ventiel bij Te Gek!? ligt? Zo fietste Te Gek!? in 2013 de Tour de France om aandacht te geven aan jongdementie. Sinds 2015 zet Het Ventiel - buddywerking voor mensen met jongdementie - zich dagelijks in voor ondertussen zo'n 95 mensen met jongdementie en hun gezinnen.

Op zaterdag 9 en zondag 10 juli kan je de 'In Het Wiel van Het Ventiel'-fietsklassieker fietsen. Zo willen we de problematiek rond jongdementie onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken.

In het Wiel van Het Ventiel biedt een ruim aanbod van 6 goed bewegwijzerde ritten gaande van een familierit van 15 km tot een rit van 128 km. Dit jaar rijden Koen Buyse, Ludo Dierckxsens en Jan Hautekiet de Te Gekke fietsrit van 98 km om 10u op zondag!

Bekijk hier de oproep van Koen Buyse en Ludo Dierckxsens!

Schrijf je hier in!

Daarnaast is er een infomarkt rond jongdementie met onder andere de infomobiel van Te Gek!? op de Site DepartXXL op het Nelson Mandelaplein Kortrijk. Radio Loteling met o.a. Xavier Taveirne brengt plaatjes op aanvraag, boeiende gesprekken en live optredens van o.a. Rick de Leeuw en Jan Hautekiet, Bart Herman ...
Op de foto herken je Belgisch kampioen tijdrijden Yves Lampaert als peter van Het Ventiel en meter van Het Ventiel Linde Merckpoel. Jij komt toch ook, met of zonder fiets!?

Meer info? 

Terug