• Nieuws
  • Geef ademruimte aan prille ouders, ‘Dat lucht op’!

Geef ademruimte aan prille ouders, ‘Dat lucht op’!

Nieuwe Te Gek!?-campagne 'Dat lucht op' belicht de psychische uitdagingen van het prille ouderschap

Pril ouderschap is een avontuur vol liefde, maar ook gemengde gevoelens en moeilijke momenten. Van je kinderwens tot de eerste stapjes: de periode vanaf de zwangerschap tot 2 jaar na de geboorte is uitdagend. Je leven staat op z’n kop en je bent kwetsbaar. Soms geraakt je zuurstof op. Dan kan de juiste steun écht opluchten.

Met de campagne 'Dat lucht op' wil Te Gek!?:

  • de drempel voor prille ouders verlagen om te spreken over de intense emoties en uitdagingen tijdens deze periode;
  • aangeven dat uit evenwicht geraken niet ongewoon is; 
  • prille ouders inspireren om uit te reiken naar hun omgeving
  • tegelijk de omgeving oproepen om prille ouders te ondersteunen en het prille gezin mee ‘te dragen’.

Bekijk hieronder de campagnevideo!

QMusic-DJ Jolien Roets - mama van Idris (3) en Mina (1) en partner van Hakim - is één van de ambassadeurs van 'Dat lucht op'!

Ontdek hoe je als prille ouder meer ademruimte kan krijgen en hoe je als omgeving prille ouders kan ondersteunen

Op de campagnewebsite vind je info en tips over hoe je kan omgaan met de emotionele uitdagingen van het ouderschap. Herken jezelf in de verhalen van andere prille ouders. Lees hoe je omgeving je kan helpen en waar je (professionele) hulp kan zoeken indien nodig. 

Ken je prille ouders in je omgeving? Wil je steun aanbieden maar weet je niet goed hoe? Op de campagnewebsite vind je info en tips over hoe je prille ouders ademruimte kan geven tijdens deze emotioneel uitdagende periode.

Naar de campagnewebsite 'Dat lucht op'

Durf een ballonnetje op te laten bij je omgeving

Te Gek!? biedt ook een alternatieve geboortelijst - www.datluchtop.be - aan die écht oplucht. Als prille ouder vraag je er op een luchtige manier praktische of emotionele hulp aan familie, vrienden, buren, collega’s….

Prille ouders in je omgeving? Stuur dan op eigen initiatief een ballonnetje op via deze geboortelijst. Zo geef je mee zuurstof aan het prille gezin, van zorgen voor een oudere broer of zus tot een luisterend oor als het moeilijk(er) gaat.

Naar de alternatieve geboortelijst - www.datluchtop.be


Deze campagne is een initiatief van Te Gek!?, i.s.m. Kind en Gezin en Perinet, en met de steun van de Vlaamse Overheid - Departement Zorg.

Terug