Meer ademruimte

nodig als prille ouder?


Emotionele uitdagingen veerkrachtig aanpakken

Over het

prille ouderschap


Getuigenissen van prille ouders en visies van professionals

Opluchtende steun

vragen of bieden?


Check de alternatieve geboortelijst!

Pril ouderschap is een avontuur vol liefde, maar ook gemengde gevoelens en moeilijke momenten. Van je kinderwens tot de eerste stapjes: de periode tot 2 jaar na de geboorte is extra uitdagend. Je leven staat op z’n kop en je bent kwetsbaar. Soms geraakt je zuurstof op. Dan kan de juiste steun écht opluchten.   

Door de emotionele uitdagingen die jij als prille ouder doormaakt bespreekbaar te maken, versterken we jouw veerkracht en gidsen we je naar de steun die je nodig hebt. En we moedigen je aan om steun te vragen aan je omgeving, zodat je meer ademruimte krijgt. Dat lucht op. Want als jij je goed voelt, heeft heel jouw gezin ruimte om te groeien.  

Bekijk de campagnevideo

Voel je je overweldigd? Ontdek verhalen en tips om meer ademruimte te krijgen  

Op deze campagnesite vind je info over de psychische uitdagingen op je pad als prille ouder, vanaf je kinderwens tot de tweede verjaardag van je kind. Ook laten we prille ouders en professionals aan het woord.

Wil je je graag verder verdiepen? Kijk, luister of lees dan zeker verder.
Raak je er zelf niet uit? We vertellen waar je terechtkan voor (professionele) hulp

Jolien Roets: 'Dat lucht op'-ambassadeur

Jolien Roets presenteert het namiddagblok op QMusic en werkt daarnaast ook als DJ en voice-over. Als prille mama van Idris (3) en Mina (1) houdt ze samen met haar partner Hakim veel ballen tegelijk in de lucht.
Voor de campagne 'Dat lucht op' getuigt Jolien openhartig over hoe zij het prille ouderschap ervaart: "In realiteit ben ik vaak heel moe en doe ik nog zeer weinig dingen voor mezelf. Ik mis soms echt een sociaal leven."

Vraag steun aan je omgeving: laat een ballonnetje op met de alternatieve geboortelijst! 

Heb je soms het gevoel dat je er alleen voor staat als ouder? Wil je steun vragen maar weet je niet goed hoe? Laat een ballonnetje op bij je omgeving via onze alternatieve geboortelijst die écht oplucht. Als prille ouder vraag je er op een luchtige manier praktische of emotionele hulp aan familie, vrienden, buren, collega’s … En omgekeerd kunnen ook mensen uit je omgeving op eigen initiatief een ballonnetje opsturen met deze site. Zo geven ze mee zuurstof aan jouw gezin, van zorgen voor een oudere broer of zus tot een luisterend oor als het moeilijk(er) gaat. 

Meer weten over de alternatieve geboortelijst van Te Gek!?

 

Onze partners

Terug