• Nieuws
  • Beluister de podcastreeks 'Wellicht' over depressie

Beluister de podcastreeks 'Wellicht' over depressie

Vanaf 7 april 2022 zetten we wekelijks een aflevering van de Te Gek!?-podcastreeks 'Wellicht' online. In deze podcasts hoor je mensen die een depressie ervaarden, al dan niet in het gezelschap van iemand uit hun omgeving. Hoe ga je om met iemand die een depressie ervaart? Hoe zoek je hulp? Helpt medicatie? Hoe herstel je van een depressie?

Met de podcastreeks over depressie willen we het taboe rond deze psychische problematiek doorbreken, meer begrip creëren zowel bij mensen die zelf een depressie ervaren als bij hun omgeving en ervoor zorgen dat er sneller hulp wordt gezocht.

Iedere week zal de luisteraar een nieuw verhaal horen van iemand die worstelde met een depressie. Soms wordt deze persoon ook bijgestaan door iemand uit zijn of haar omgeving, want een depressie raakt je vaak niet alleen.

'Acht weken lang zal er gesproken worden over depressie. Dat is broodnodig, zeker als je weet dat er elk jaar duizenden mensen lijden aan deze stemmingsstoornis en dat er vaak door taboes en vooroordelen te laat aan de alarmbel wordt getrokken.'

'Op het eerste zicht lijkt depressie ook een zwaar thema voor een podcast, maar het belooft een podcastreeks te worden met positieve verhalen. Verhalen met lichtpuntjes: over goed verlopen behandelingen, verhalen die de luisteraar meer informatie geven over depressie, raad voor naasten, verhalen over de weg naar herstel …', vertelt Te Gek!?-medewerker Matthias Corneillie die samen met zijn collega Esther Coolen deze podcastreeks maakte.

 

Beluister hier de podcastreeks!

Terug