Op het juiste spoor ... Van Noord naar Zuid

Mijn naam is Billi. Ik ben 19 jaar. Mijn verhaal is dat van een prille tiener van 13 die gepest is geweest op school door één verkeerde inschatting … Ik vertrouwde iemand een naaktfoto toe. Helaas werd die foto doorgestuurd naar anderen op school.

Ik herinner me het nog als gisteren. 's Avonds kreeg ik plotseling allerlei berichtjes binnen via social media, het bleek over die ene foto te gaan. De volgende dag durfde ik amper naar school. Toen ik op school aankwam, werd ik uitgelachen, vernederd, gepest en uitgesloten. Het heeft me gekraakt. Ik voelde me alleen en mentaal zat ik er helemaal door. Bovendien kreeg ik zeer donkere gedachten. Als ik hier vandaag aan terugdenk, bekruipt me nog steeds dat 'enge' gevoel van uitgesloten te zijn.

Op mijn fietsexpeditie door Europa wil ik mentale rust vinden, en mezelf.

Maar ik laat me niet verder meer neerhalen. Ik wil vooruit. Daarom vertrek ik op fietsexpeditie. Geïnspireerd door de documentaire ‘Kapp to cape, never look back’ waarin de hoofdpersoon Reza zijn carrière achterlaat om zijn droom te verwezenlijken, en dit alles op zijn fiets. Dat is nu net wat ik ook wil, uit mijn schulp kruipen, mijn grenzen verleggen en volharden. Over een paar weken is het zover. Dan vertrek ik vanuit het noordelijkste punt van Europa, de Noordkaap in Noorwegen, voor een 6500 km lange fietstocht naar het Zuidelijkste punt van Europa in Spanje: Tarifa.

Misschien denk je nu wel dat ik goed gek ben, of dat ik het niet ga halen, maar dit is mijn 'challenge'. Ik denk hierbij aan twee uitdrukkingen die me steeds bijblijven: 'yolo' (you only live once) en 'f*** it!'. Ik wil geestelijke rust vinden en opnieuw die Billi terugvinden die ik in mijn tienerjaren kwijtgeraakt ben. Ik heb niets te verliezen en wil mezelf geen tweede keer verliezen.

Met deze tocht wil ik op een positieve manier jongeren die het mentaal moeilijk hebben inspireren om niet bij de pakken te blijven zitten.

Je kan me tijdens mijn expeditie volgen via Facebook Billi Expeditie of Instagram billi.expeditie: waar ik ben, hoe ik het ervan afbreng en dit met mijn ups en downs. Ik neem jullie letterlijk mee op mijn tocht van Noord naar Zuid. Ik vertrek in Noorwegen, via Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Andorra om dan te eindigen in Spanje.

Na jaren van zwijgen, alles opkroppen en verdringen zeg ik 'genoeg is genoeg'. Daarom vraag ik jullie mijn challenge zoveel mogelijk te delen op jullie social media. Op die manier wil ik zoveel mogelijk jongeren bereiken die het moeilijk hebben, maar er niet durven over te praten.

Billi's crowdfunding t.v.v. Te Gek!?

Via crowdfunding wil ik een mooi bedrag inzamelen voor de organisatie Te Gek!?

Maar jullie kunnen ook doneren via crowdfunding. Symbolisch gezien wil ik minstens het totaal aan kilometers - € 6500 - bij elkaar sprokkelen. Na aftrek van enkel mijn eten en slaapplaats met mijn tent wil ik de rest graag schenken aan het goede doel Te Gek!?. Ik hoop alvast met mijn expeditie jongeren te motiveren om niet te blijven zitten met een probleem, maar de moed te hebben om er op een positieve manier mee aan de slag te gaan.

Heb je vragen en/of wil je meer info? Stuur me gerust een mailtje. Mijn expeditie volgen kan via Facebook Billi Expeditie of Instagram billi.expeditie.

Wish me luck! Billi.
 

foto's: © Instagram billi.expeditie

Terug