Werelddag 2016

ambassadeurs2016-tips, voorbeeldenknop postkaart

Werelddag van de Geestelijke Gezondheid, 10 oktober 2016: "Samen Veerkrachtig"

Met deze werelddag willen we iedereen oproepen om zorg te dragen voor je eigen veerkracht. Dit helpt niet alleen om je eigen mentale gezondheid in evenwicht te houden, maar helpt je ook sterker te maken als het wat moeilijker zou gaan. We roepen ook op om ook anderen te steunen. Want door te zorgen voor elkaar zorg je ook voor veerkracht bij anderen. 

Wat kan jij doen?

Vanaf 3 oktober gaan meer dan 300 acties door in 92 Vlaamse steden! Van een goed-in-je-vel fuif tot relaxatieschilderen, van een danstherapie en een Levende Bibliotheek tot een workshop fit-in-je-hoofd. Tientallen groepen organiseren lezingen, films, theatervoorstellingen waardoor er voor iedereen wel iets te vinden is. Voor het volledige overzicht volg je deze link.

Onze 10 ambassadeurs, aangevoerd door superambassadeur minister Jo Vandeurzen, getuigen hoe ze in hun mantelzorgorganisatie, stad, jeugdbeweging, bedrijf, landbouworganisatie, beleidsdomein, zorgorganisatie of school zorgen voor de veerkracht van de mensen waar ze verantwoordelijk voor zijn. Bekijk de interviews en laat je inspireren op onze ambassadeurpagina.

Verzend een postkaart

Zorgen voor elkaar kan je ook via onze postkaart. Een eenvoudige boodschap als "Jij bent ok" of "Ik ben er voor jou" steekt mensen een hart onder de riem. Je kan onze postkaart vinden op een van de acties in Vlaanderen. Op deze site kan je de e-card gratis verzenden naar wie je wil. (klik op de afbeelding)

postkaart

Help mee van geestelijke gezondheid een hoofd-zaak te maken!

Twitter

Volg ons op Twitter: @samenveerkrachtig en via de hashtag #samenveerkrachtig

Terug