• Nieuws
  • Thibault Francken fietst volledige Tour de France ten voordele van Te Gek!?

Thibault Francken fietst volledige Tour de France ten voordele van Te Gek!?

De Tour de France fietsen staat op de droomlijstjes van veel beginnende professionele wielrenners, maar per jaar krijgen er slechts een achttal per wielerteam de kans toe. Thibault Francken, wielerliefhebber en laborant uit Leuven, gaat het in zijn eentje proberen. Hij wil het volledige parcours van de Ronde van Frankrijk 2023 fietsen. En dat ten voordele van Te Gek!?. 

Vanaf 26 juni – 5 dagen voor de profs eraan beginnen – start Thibault in Bilbao aan zijn eigen Tour de France: Tour de Francke. Daar start de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk 2023. Drie weken later zal zo’n 3.404 kilometer op zijn teller staan wanneer hij de streep in Parijs overfietst. Een loodzware uitdaging waar hij graag Te Gek!? als goed doel aan koppelt:

Ik vind dat er te weinig diepgaand over mentale gezondheid gesproken wordt. Te Gek!? doet daar iets aan.

“Mijn oudere zus heeft jarenlang moeten vechten om alles op orde te krijgen door mentale problemen. Ik wil in eerste instantie de boodschap overbrengen dat er iets bestaat als Te Gek!?. Ik vind dat er te weinig diepgaand over mentale gezondheid gesproken wordt. Ik heb vaak het gevoel gehad dat mensen het niet begrijpen en dus geen aandacht willen geven aan mensen die het mentaal moeilijk hebben. Te Gek!? doet daar iets aan. Te Gek!? brengt aan de mens dat mentaal welzijn belangrijk is. Die boodschap wil ik ook uitdragen. Daarnaast doe ik het ook om een droom te laten uitkomen. Nu kan ik vol trots zeggen: ‘Ik ga de Tour de France fietsen.’” 

Crowdfunding voor Te Gek!?

“Ik heb een crowdfunding opgezet voor Te Gek!?. Mijn doel is om per kilometer een euro binnen te halen, maar het mag er gerust nog over gaan. Als ik de donaties zou zien binnenkomen terwijl ik aan het fietsen ben, dan zal het me zeker extra moed geven om te zien dat mensen geloven in wat ik doe en dat de boodschap is aangekomen. Dan vind ik dat ik geslaagd ben in mijn opzet.”  

“Ik ga mezelf tijdens mijn Tour de France mentaal wel tegenkomen, maar ik heb mij zo goed mogelijk proberen voor te bereiden. Ik geloof dat ik er fysiek en mentaal wel klaar voor ben. Het is al altijd mijn mindset geweest om in de kleine dingen het goede te zien. Tijdens het fietsen geniet ik daarvan. Als ik een moedereend met kuikens over straat zie lopen of een kindje zie dat leert fietsen, dan is mijn dag al gemaakt. Dat fleurt me helemaal op. Het is ook deze mindset die mij gaat helpen om mijn ‘Tour de Francke’ tot een goed einde te brengen.” 

Je kan Thibault steunen via zijn crowdfunding en zijn Tour de Francke volgen via sociale media: Instagram en Facebook en via het sportplatform Strava.  
Terug