• Nieuws
  • Start jaarcampagne Te Gek!?: Psychose ontwikkeld

Start jaarcampagne Te Gek!?: Psychose ontwikkeld

Vandaag, op de Belcanto-Classic, wordt het startschot gegeven van de nieuwe jaarcampagne van onze partner Te Gek!?: Psychose Ontwikkeld.

Psychose

Een psychose overvalt 2 tot 3 mensen op 1000 en heeft een behoorlijke impact op het leven. Tijdens een psychose vervaagt het contact dat men heeft met de realiteit. Een ervaringsdeskundige omschreeft het als "Je creëert een eigen realiteit die niet meer parallel loopt met de realteit die er is". Lees en herbeluister het verhaal dat Sven over zijn psychose bracht op Radio 1.

2013

In 2013 zette Te Gek!? een eerste campagne op rond psychose, met het project Te Gek!? Op de Pedalen, in samenwerking met UPC KU Leuven en de Universiteit van Maastricht. Naast een fietstocht tussen deze twee universiteitssteden, was er ook de actie 'Doorgetrapt' , waarbij zesendertig bekende Vlamingen en Nederlanders een oude "doortrappende" fiets aan het project schonken. Deze fietsen gingen tijdens de zomermaanden van 2013 in therapie in de psychiatrische centra van Vlaanderen en Nederland en werden in december 2013 geveild door het Internationaal Veilinghuis Christie"s in M-Museum Leuven ten voordele van dit psychoseproject. Deze actie kwam uit het brein van Sven Unik-ID, conceptueel kunstenaar en ervaringsdeskundige (meer info, zie link)

fiets Dirk Vansina

2016

De jaarcampagne rond hetzelfde thema toont aan dat het bespreekbaar maken van deze  psychische aandoening nog steed broodnodig is. Vandaar dat opnieuw tal van acties worden opgezet. En fietsen zorgen opnieuw voor het verband in deze campagne "Psychose ontwikkeld", van de hand van dezelfde Sven Unik-ID als bij de vorige campagne.

Volg deze pagina voor meer info over de jaarcampagne.

Terug