• Nieuws
  • Selah Sue overhandigt Te Gek!?-kwaliteitslabel aan gemeente Heuvelland

Selah Sue overhandigt Te Gek!?-kwaliteitslabel aan gemeente Heuvelland

Niemand minder dan Selah Sue, al jarenlang meter van Te Gek!?, was op maandag 29 augustus aanwezig op de Belcanto Classic in Westouter (Heuvelland). De zangeres heeft er bij de start van de koers het kwaliteitslabel ‘Zot van Te Gek!?’ overhandigd aan Wieland De Meyer, burgemeester van Heuvelland.

Belcanto Classic en Te Gek!?

De Belcanto Classic in Westouter werd eind vorige eeuw in het leven geroepen door Guido Belcanto en staat al sinds 2015 in het teken van Te Gek!?. 500 bekende en minder bekende renners stonden maandagavond aan de start van dit bijzondere wielerevenement. Guido Belcanto was uiteraard van de partij, maar o.a. ook CEO Flanders Classics Tomas Van Den Spiegel, acteur Zou Zou Ben Chikha, paracyclist Kurt Ruysschaert, koersdirecteur Nico Mattan, profwielrenner Jens Keukeleire en ex-profwielrenners Johan Museeuw, Peter Farazijn, Nico Eeckhout, Jurgen Vandewalle en Zico Waeytens kropen op de koersfiets.

Maandagavond, net voor de start van de koers, overhandigde Te Gek!?-meter Selah Sue het kwaliteitslabel ‘Zot van Te Gek!?’ aan Wieland De Meyer, burgemeester van Heuvelland.

Ook Guy Swinnen, peter van Te Gek!?, was van de partij in Westouter. Op zondag 28 augustus, de avond voor de Belcanto Classic, zorgde hij voor de nodige ambiance met een gratis live-optreden in de Belcanto Classic-tent.

Bekijk de reportage over de Belcanto Classic van Focus/WTV!

Heuvelland in het teken van Te Gek!?

Een volledig jaar heeft Heuvelland extra ingezet op aandacht en werking omtrent geestelijke gezondheidszorg. Hierdoor verdiende de gemeente het kwaliteitslabel ‘Zot van Te Gek!?’. Het was een mooi en verrijkend jaar vol met lezingen (fotografe Lieve Blancquaert, psychiater Eva Debusscher, auteur An Peeters), filmvoorstellingen, het jongerenwelzijnsproject ‘‘t Is wel nu jongeren’ en de expo ‘Tussen ons’ van Lieve Blancquaert en De chinezen.

De kop van de wedstrijd

De eyecatcher van het ‘Heuvelland Zot van te Gek!?’-jaar was de kunstinstallatie in de vorm van een groot hoofd, naar een creatie van kunstenaar Sven Unik-id. De festivalgangers van Dranouter konden dit indrukwekkende Te Gek!?-hoofd enkele weken geleden op de festivalweide al stof tot nadenken geven, in de vorm van gedachten en wensen. Ook op de Belcanto Classic was het Te Gek!?-hoofd aanwezig als ‘de kop van de wedstrijd’.

Het ‘Heuvelland Zot van Te Gek!?’-jaar was een mooie samenwerking tussen de gemeente Heuvelland, Te Gek!? en de Belcantovrienden.

 

Terug