• Nieuws
  • Prijzen uitgereikt op openingslezing GGZ-congres

Prijzen uitgereikt op openingslezing GGZ-congres

Journalist Guy Tegenbos gelauwerd met derde Pi²-prijs. Medewerker Steunpunt Geestelijke Gezondheid / Te Gek!? en organisator van het GGZ-congres Rik Van Nuffel erkend met Lifetime Achievement Award.

Tijdens de openingslezing van het tiende Vlaams Geestelijke Gezondheidscongres werd de derde Pi²-prijs uitgereikt. Deze tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan een persoon die zich door een innovatief initiatief verdienstelijk heeft gemaakt voor de geestelijke gezondheidszorg. Dit jaar ging de prijs naar journalist Guy Tegenbos (links op de foto).

Guy Tegenbos bracht een nieuw elan in de geestelijke gezondheidszorg.
In 2008 ijverde hij dat de GGZ meer moest samenwerken, coalities moest smeden en lobbyen. Hij vond dat de GGZ zelf moest definiëren wat er moest veranderen en een efficiënte lobbymachine moest opbouwen die dat kan doordrukken.

Tegenbos pleitte voor een Staten-Generaal van de GGZ en mede dankzij die Staten-Generaal heeft de overheid vandaag een protocolakkoord gepubliceerd met grote investeringen in de GGZ. Initiatief en innovatie in de GGZ zijn bij uitstek op Guy Tegenbos van toepassing. Het Forum Geestelijke Gezondheid bedankt daarom Guy Tegenbos hartelijk voor zijn inzet met de derde Pi²-prijs.

Last but not least, viel ook medewerker van het Steunpunt Geestelijke Gezondheid / Te Gek!? en organisator van het GGZ-congres Rik Van Nuffel (rechts op de foto) tijdens de openingslezing in de prijzen. Rik heeft in zijn carrière een onuitwisbare indruk nagelaten bij heel veel professionals in de geestelijke gezondheidszorg, maar wellicht nog veel meer bij patiënten. Al twintig jaar is hij de gedreven kracht achter dit GGZ-congres, maar ook achter de herstelbeweging en de hersteldagen. Met zijn pensioen in aantocht, was het de hoogste tijd om Rik de erkenning te geven die hij verdient. Daarom kreeg hij de Lifetime Achievement Award voor zijn blijvende inzet en inspanningen voor de geestelijke gezondheid in Vlaanderen.

Beide heren ontvingen een kunstwerk, gemaakt door Kaarin Poppe.

Terug