• Nieuws
  • Mindful wandelen met Sien Eggers, Hugo Matthysen en Willem Vermandere op 29 augustus!

Mindful wandelen met Sien Eggers, Hugo Matthysen en Willem Vermandere op 29 augustus!

Op zondag 29 augustus openen twee TE GEKKE WANDELINGEN: de Belcanto Route in Westouter en de Te Gekke Tramstatieroute in Ichtegem. Aan de hand van tien luisterverhalen van Hugo Matthysen dompelt Sien Eggers je onder in de wereld van het mindful wandelen. In Ichtegem zijn er ook enkele muzikale vertellingen van Willem Vermandere. De verhalen en vertellingen krijg je te horen via QR-codes onderweg. Beide wandelingen zijn minstens een jaar beschikbaar.

Mindful wandelen betekent zoveel als tot rust komen, genieten van de omgeving en de kalmte ervaren. Dat verbetert niet alleen je humeur, het vermindert ook stress, depressieve klachten en angst. Maar niet iedereen is zich daarvan bewust. Daarom willen Te Gek!?, het wijkcomité De Tramstatie Ichtegem, de Belcantovrienden uit Westouter en de gemeente Heuvelland het wandelen in de kijker zetten als gezonde activiteit, op alle vlakken.

Grappige luisterverhaaltjes

Op vraag van Te Gek!? schreef Hugo Matthysen grappige luisterverhaaltjes die overduidelijk maken waarom wandelen deugd doet aan het hoofd. Sien Eggers sprak de verhaaltjes in. In Ichtegem vertelt en musiceert ook Willem Vermandere, peter van de Tramstatie, over onderweg zijn. Op de mooiste plekjes langs de route vind je QR-codes. Als je ze scant met je smartphone, krijg je de verhaaltjes en vertellingen te horen.

Beluister hier de teaser met Sien Eggers!

Belcanto Route

In Westouter geen koers deze keer, maar een wandeling om te beminnen langs de mooiste plekjes van Westouter. Er is keuze tussen een rode lus van 13 km en een blauwe lus van 8 km. De wandelfolders zijn tussen 29 augustus 2021 en 30 augustus 2022 gratis verkrijgbaar in de horecazaken van Westouter.

Te Gekke Tramstatieroute

De Ichtegemse wandeling is 10 km lang en voert richting Koekelareberg, Ruidenberg en Keiberg – de eerste lichte glooiing vanaf de zee. Op het hoogste punt, de 51 m hoge Ruidenberg, kan je de Kemmelberg en de Rode Berg zien. De tocht werd gerealiseerd met medewerking van het gemeentebestuur van Ichtegem. De wandelfolders zijn verkrijgbaar op toeristische infopunten in de gemeente.


Beide wandelingen worden op ZONDAG 29 AUGUSTUS ingewandeld. In Ichtegem kadert de wandeling in de Tien Te Gekke Tramstatiedagen met Carina Radio op 96.7 FM op de Tramstatiewijk. In Westouter past de wandelroute in de jaarcampagne ‘Heuvelland – Zot van Te Gek!?’.

Terug