• Nieuws
  • Hoopvolle muziek voor de Werelddag Suïcidepreventie

Hoopvolle muziek voor de Werelddag Suïcidepreventie

 

Hope Beats

Muziek kan helend en hoopgevend zijn, kan ervoor zorgen dat je je emoties kwijt kan of kan mooie herinneringen oproepen. Bovendien kan muziek gevoelens van depressiviteit of angst verzachten, zo toont onderzoek (Aalbers et al., 2017). Het luisteren naar muziek kan ook deel uitmaken van een safety plan voor wie met suïcidegedachten kampt. 

Welke muziek geeft jou hoop, kracht, rust in je hoofd of een goed gemoed op moeilijke momenten? Ter voorbereiding van Werelddag Suïcidepreventie gingen de mensen van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding op zoek naar muziek die mensen helpt. Vandaag maakten ze een playlist bekend met een selectie van hoopvolle nummers. 

Meer info en de volledige playlist kan je vinden via deze link: https://www.zelfmoord1813.be/muziekactie-hopebeats

 

Werelddag Suïcidepreventie

België is wereldwijd één van de koplopers wat betreft zelfdoding. Het Belgische zelfdodingscijfer is maar liefst anderhalve keer groter dan het wereldwijde gemiddelde. Bijna iedereen wordt ooit geconfronteerd met een zelfdoding of zelfdodingspoging in zijn of haar omgeving en toch blijft praten over zelfdoding een taboe.

Vandaag, 10 september, is het Werelddag Suïcidepreventie, een dag waar wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor zelfdoding en de preventie van zelfdoding. Voor het derde jaar op rij is het thema van deze actie 'Working Together to Prevent Suicide'. Samenwerking is het meest essentiële ingrediënt voor suïcidepreventie. Iedereen, zoals familie, vrienden, collega's, leerkrachten, hulpverleners en overheid, spelen een rol in het geheel. Enkel samen kunnen we de uitdagingen, die suïcidaal gedrag ons brengen, het hoofd bieden.

https://zelfmoord1813.be/samen-kunnen-we-zelfdoding-voorkomen

Terug