• Agenda
  • Webinar: 'Wegwijs in de geestelijke gezondheidszorg: hoe vind je de juiste hulp?'

Webinar: 'Wegwijs in de geestelijke gezondheidszorg: hoe vind je de juiste hulp?'

Data en locatie

26-03-2024 - 19:30
webinar

“Als je hart het dreigt te begeven of je appendix staat op springen, dan zijn er op een boogscheut van ons huis een paar ziekenhuizen om je snel weer op te lappen. Als je aandoening tot het domein van de geestelijke gezondheidszorg hoort, dan liggen de kaarten anders. Waar klop je aan als je de zin van het leven kwijt bent (een levensbedreigende ziekte) en angsten je leven domineren?”

Eva Brumagne leerde de wereld van de geestelijke gezondheidszorg van binnenuit kennen. Eerst als mama en mantelzorger, nadien ook op zoek naar ondersteuning bij een burn-out. Ze getuigt over de ellenlange, soms ellendige zoektocht naar adequate hulp. Met haar verhaal wil ze de vele mensen die dit ook meemaken een hart onder de riem steken: “Ook al lijkt het vaak zo, je bent niet alleen”. Maar bovenal wil Eva dat mensen en hun gezin wel tijdig doeltreffende hulp krijgen om hun geestelijke gezondheid terug te vinden. Ze deelt tips en inzichten uit eigen ervaring en gaat in gesprek met experten die helpen om wegwijzers naar geestelijke gezondheidszorg mee in beeld te brengen.

Eva zet zich beroepshalve in om samen met anderen duurzame systeemverandering in de samenleving te realiseren. Ze is ook auteur, leesbeest, creatieve maker, getrouwd en mama van drie volwassen kinderen. 

Na haar getuigenis gaan we tijdens een panelgesprek in gesprek met enkele professionals op het terrein van de geestelijke gezondheidszorg: Stefaan Baeten, directeur PC Sint-Hiëronymus, David Dol, netwerkcoördinator Reling en Ann Van Der Speeten, netwerkcoördinator Yuneco.

Inschrijven

Inschrijven is gratis en kan tot donderdag 26 maart 2024, 16 uur.

Klik hier om in te schrijven!

Dit webinar kadert in de webinar-reeks 'Kantelmomenten', een initiatief van Cera i.s.m. Similes en Te Gek!?.

In deze reeks webinars rond geestelijke gezondheid brengen we een mix van persoonlijke verhalen, wetenschappelijke inzichten en antwoorden op maatschappelijke uitdagingen. Gedurende een uur gaan we geen enkel taboe uit de weg en bieden we zorgvuldige informatie voor (steunfiguren van) mensen met een kwetsbaarheid, voor jezelf of iemand voor wie je zorgt.

Terug