• Agenda
  • Te Gek Voor Woorden: Auteurs vertellen

Te Gek Voor Woorden: Auteurs vertellen

Data en locatie

07-06-2023 - 19:00
Muntpunt, Brussel

Jos Dröes en Evi Verbeke schreven over geestelijke gezondheidszorg vanuit een humaan perspectief. Met muzikale omkadering door Les Narrateurs @KAOS Poetry.

Peter Dierinck gaat in gesprek met twee auteurs die schreven over geestelijke gezondheidszorg vanuit een humaan perspectief. Ze leggen elk op hun eigen, unieke manier nadruk op de kracht van verbinding tussen hulpverleners, patiënten, familie, mantelzorgers en burgers. Les Narrateurs @KAOS Poetry zorgen voor de muzikale omkadering.

  • Jos Dröes schetst in ‘Ruimte maken voor herstel’ zijn persoonlijke ontwikkeling als psychiater in de langdurende zorg. Rehabilitatie en herstel helpen hem ontsnappen aan het stijve, natuurwetenschappelijke kader van de medische psychiatrie. Volgens hem verdienden persoonlijke beleving en persoonlijk contact een plaats in professioneel denken.  
  • ‘Psychiatrie op drift’ van Evi Verbeke (doctor in de klinische psychologie) wil het debat over wantoestanden in de psychiatrie verdiepen voorbij anekdotiek. Ze reikt nieuwe inzichten aan over drift in machtsrelaties, angst voor het onbekende en stappen naar verandering. Een werk over macht, ethiek en verzet. 

Prijs

  • € 5, Standaardtarief
  • € 2, Paspartoe met kansentarief (toon je Paspartoe aan de kassa)

Meer info en inschrijven

Te Gek voor Woorden

Muntpunt brengt geestelijke gezondheid onder de aandacht in samenwerking met Te Gek!? en KAOS. 

Les Narrateurs @KAOS Poetry is een spontaan ontstane formatie van performers en muzikanten die op één of andere manier affiniteit hebben met psychische kwetsbaarheid. Met liefde voor het woord en een oor voor inventieve klanken proberen zij hieraan echo te geven. Met Piero Bisello, Fabienne Dragonetti, Erik Thys, Miguel van den Bedem en  Thomas Van Walle.

Terug