Swinnetou spoor

Data en locatie

26-11-2022 - 07:00
Schaffen

Wandel jij mee met Te Gek!? in de voetsporen van Guy Swinnen?

Wandelen is niet alleen noodzakelijk om fysiek gezond te blijven. Door (samen) een frisse neus te halen, werk je ook aan je psychische gezondheid. Guy Swinnen, peter van te Gek!?, weet er alles van. Tijdens zijn depressie ontdekte hij zelf de kracht van wandelen en ook nu trekt hij er nog dagelijks op uit. 

Parcours

Op 26 november kan je in het spoor van Guy op stap gaan door de bossen van Hees, waar hij elke dag met zijn hond Fanny gaat wandelen. 
Starten doe je in het centrum van Schaffen. Schaffen strekt zich uit over de meest noordoostelijke heuvels van het Hageland en is vooral bekend omwille van de kazerne en het opleidingscentrum van het Belgisch leger voor parachutisten. Via de dorpskern trek je richting holle wegen, bossen en heuvels en al het moois dat de streek te bieden heeft.

Guy Swinnen zal die dag uiteraard niet aan de zijlijn blijven staan en trekt zelf ook zijn wandelschoenen aan!

Meer praktische info over het parcours, afstanden en starturen volgt later nog!

Guy Swinnen:

Ik woon al heel mijn leven in de buurt van Diest maar ik heb de schoonheid van Hees pas de laatste jaren echt leren kennen. Dat er hier een natuurgebied was, wist ik wel maar je doet niet snel de moeite om op ontdekking te gaan. Sinds ik in de buurt woon en sinds ik mijn trouwe viervoeter Fanny heb, gaan we dagelijks het bos in en ontdek ik geregeld nieuwe paden en rustgevende plekjes.

Het Swinnetou Spoor is een organisatie van Wandelclub VOS Schaffen vzw i.s.m. activiteitencentrum Ak'Cent Diest en Te Gek!? 

 

Terug