Te Gek!? scholenaanbod

arrow-down

Geen leerkracht en toch producten aankopen?

Bekijk onze reguliere webshop!
arrow-down

Nieuwsbrief scholenaanbod

Schrijf je in om op de hoogte te blijven!

 

Ook in het schooljaar 2019-2020 kunnen scholen een beroep kunnen doen op het Te Gek!? scholenaanbod. Net als de voorbije jaren heeft ons aanbod een update gekregen met tal van nieuwe interessante voorstellingen, boeken en workshops. Ook leerlingen van alle leeftijden uit de lagere school kunnen aan de slag met ons scholenaanbod.

GA NAAR ONZE WEBSHOP VOOR SCHOLEN

 

Naast een uitbreiding op onze bestaande formules kunnen scholen sinds maart 2018 ook onze nieuwe infomobiel boeken. De kostprijs van deze bus vol materiaal rond geestelijke gezondheid bedraagt voor scholen 250€/dag (+ BTW). 

 

Boekingen voor schooljaar 2019-2020 zijn niet meer mogelijk.

Wil je graag een plaats op onze wachtlijst voor 2019-2020? Stuur ons een mailtje!

Er kunnen wel al boekingen geplaatst worden voor schooljaar 2020-2021 via de webshop.

Meer info over onze infomobiel: klik hier.

 

 

Scholen kunnen via onze speciale webshop een bestelling plaatsen. Voor scholen werken we met bestellingen op factuur. Particulieren of niet-scholen kunnen bestellen via de gewone webshop of contact met ons opnemen voor grote bestellingen.

 

Waarom een Te Gek!? scholenaanbod?

 

Uit geregelde Gezondheidsenquêtes van de Vlaamse overheid blijkt dat het aantal mensen dat in Vlaanderen aangeeft te lijden onder psychische problemen, het grootst is in de leeftijdsgroep van 15 - 24 jarigen. In deze leeftijdscategorie geeft 40% van de vrouwelijke en 20% van de mannelijke deelnemers aan met recente psychische problemen te maken te hebben gehad. Het taboe rond mentaal welzijn blijkt in deze leeftijdsgroep nog zeer sterk te zijn.

 

In juni 2015 werd daarom de Te Gek!? jaarcampagne Jongeren en geestelijke gezondheid opgestart, met onder meer de Te Gek!? scholencampagne vanaf januari 2016. Sindsdien deden al heel wat scholen een beroep op ons aanbod. Reden genoeg voor Te Gek!? om de scholencampagne te blijven verlengen en vernieuwen om zo een krachtig signaal en een hoopvolle boodschap te blijven brengen bij de Vlaamse jongeren. Je psychisch niet goed in je vel voelen is immer niets om je voor te schamen!

 

Graag iets bestellen als school? Raadpleeg zeker ons aanbod en plaats je bestelling via onze speciale webshop voor scholen!

 

Meer rond geestelijke gezondheid voor scholen?

De Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid ontwikkelde samen met EetExpert en Cera een gratis lessenpakket over geestelijke gezondheid voor secundaire scholen: Take off.

 

 

 Uit de “oude” doos 

 

Soloconcert Selah Sue
Zo’n 350 leerlingen van de 2de en 3de graad TSO in school Rozenberg in Mol mochten bij het begin van de vorige editie genieten van een intiem concert van Selah Sue als startschot voor onze nieuwe scholencampagne 2016-2017. Voor het concert werd Selah Sue nog kort geïnterviewd en sprak ze heel open over haar eigen depressie. Ze had daarbij ook een mooie boodschap voor de leerlingen “Hoe donker het ook lijkt, er is altijd hoop!”.  Na het concertje was er nog tijd voor een meet & greet met enkele leerlingen.