Te Gek!? scholenaanbod

arrow-down

Vind jij Te Gek!? ook te gek?

Neem eens een kijkje in onze shop ›

Ook in het schooljaar 2017-2018 kunnen scholen een beroep kunnen doen op het Te Gek!? scholenaanbod. Het aanbod heeft een update gekregen en ook leerlingen van de derde graad basisschool en de eerste graad secundair onderwijs kunnen nu aan de slag met ons scholenaanbod. 

Daarnaast kunnen scholen vanaf 2018 ook onze infomobiel boeken. De kostprijs van deze bus vol materiaal rond geestelijke gezondheid bedraagt voor scholen 150€/dag. Voor schooljaar 2018-2019 bij voorkeur boekingen op dinsdag, woensdag of vrijdag


Uit de Gezondheidsenquête van 2013 blijkt dat het aantal mensen dat in Vlaanderen aangeeft te lijden onder psychische problemen, het grootst is in de leeftijdsgroep van 15 - 24 jarigen. In deze leeftijdscategorie hebben 40% van de vrouwen met recente psychische problemen te maken. Bij de mannen bedraagt dit 20%. Het taboe op psychische problemen blijkt ook in deze groep nog sterk aanwezig te zijn.


In juni 2015 werd daarom de Te Gek!? jaarcampagne 2015 - 2016 Jongeren en geestelijke gezondheid opgestart, met onder meer de Te Gek!? scholencampagne vanaf januari 2016. Al heel wat scholen deden een beroep op dit aanbod. 


Reden genoeg voor Te Gek!? om de scholencampagne te verlengen en te vernieuwen en zo een  krachtig signaal en een hoopvolle boodschap te blijven brengen bij de Vlaamse jongeren.


Graag iets bestellen als school? Raadpleeg zeker ons aanbod en plaats je bestelling via het bestelformulier!

Scholenaanbod 2017-2018 ›   Bestelformulier ›Uit de “oude” doos 

Soloconcert Selah Sue
Zo’n 350 leerlingen van de 2de en 3de graad TSO in school Rozenberg in Mol mochten bij het begin van de vorige editie genieten van een intiem concert van Selah Sue als startschot voor onze nieuwe scholencampagne 2016-2017. Voor het concert werd Selah Sue nog kort geïnterviewd en sprak ze heel open over haar eigen depressie. Ze had daarbij ook een mooie boodschap voor de leerlingen “Hoe donker het ook lijkt, er is altijd hoop!”.  Na het concertje was er nog tijd voor een meet & greet met enkele leerlingen.