Take Off is een lessenpakket over geestelijke gezondheid. Met antwoorden op vragen waar jongeren écht mee zitten. Take off helpt geestelijke gezondheid bespreekbaar maken in de klas.

Het lessenpakket is gratis, stevig wetenschappelijk onderbouwd en zit boordevol info, tips en bruikbare methodieken voor alle leerkrachten van het secundair onderwijs. Het biedt een globaal kader om geestelijke gezondheid bij jongeren bespreekbaar te maken en legt de nadruk op positieve en beschermende waarden.

Het lessenpakket heeft een volledige update gekregen in 2024.

Flexibel pakket met verschillende modules

Verschillende modules diepen bepaalde onderwerpen verder uit; er zijn powerpoints, ideeën voor groepsgesprekken, spelletjes, links naar andere websites… Die modulaire structuur maakt het pakket erg flexibel. Leerkrachten kunnen het makkelijk inschuiven in bestaande lessen.

Take off bestaat uit 2 delen:

  • Pakket 1 voor 12-15-jarigen
  • Pakket 2 voor 15-plussers.

Dit lessenpakket is enkel te downloaden.

Download de pakketten

Om het welzijn van de leerlingen op school op een duurzame manier te verankeren, heeft dit lessenpakket ook specifiek aandacht voor manieren om de hele school te activeren om geestelijke gezondheid centraal te stellen. Daarbij is er ook aandacht voor het betrekken van (groot)ouder(s), familie en verzorgers via informatie en opdrachten waarbij ze met jongeren over dit onderwerp in dialoog gaan.

Take Off werd ontwikkeld door Te Gek!?, Eetexpert en Cera.
Terug