Te Gekke school

Intussen is de Te Gekke school '21-'22 bekend! Dit jaar gaat de eer naar Stamina in Brugge. De school wint zo een exclusief concert van onze ambassadeur Luka Cruysberghs. Lees het interview met Niek Vermandere, zorgcoördinator van Stamina.

Wie wordt de Te Gekke school ’21-‘22!?

Voel jij je als leerkracht van het secundair onderwijs geroepen om het komende schooljaar geestelijke gezondheid op je school extra in de verf te zetten? Super! Breng het thema onder de aandacht en maak kans op een exclusief intiem concert van onze nieuwe Te Gek!?-ambassadeur Luka Cruysberghs in september 2022. 

Onderwijs is meer dan alleen het doorgeven van informatie en het aanleren van vaardigheden. Natuurlijk is dat belangrijk, maar ook de sociale vaardigheden van je leerlingen en hun emotionele noden verdienen aandacht. Zo krijgen ze immers alle handvaten om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen tot psychisch gezonde jongeren.

Taboe rond psychische problemen bij jongeren doorbreken

Recente onderzoeken tonen aan dat de geestelijke gezondheid van onze jongeren aanzienlijk lijdt onder de huidige gezondheidscrisis en de bijhorende maatregelen. Daarom vinden we bij Te Gek!? dat het nu nóg belangrijker is om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.

Te Gek!? wil geestelijke gezondheid beter bespreekbaar maken, zodat onze jongeren hun bezorgdheden durven uiten en durven te vertellen wanneer het minder goed met hen gaat. Zo kunnen ze tijdig de juiste hulp en ondersteuning krijgen. Help ons het taboe rond psychische problemen te doorbreken en doe mee aan deze actie!

Ga naar de inspiratiepagina     Ga naar het Te Gek!? scholenaanbod

Klik op de affiche om een versie in groot formaat te downloaden!

Ursulinen Mechelen: de Te Gekke school van `20-`21!

 

Terug