PsychoseNet en unik-id

De campagne 'Psychose ontwikkeld' is een samenwerking tussen PsychoseNet en Sven unik-id.

PsychoseNet

Psychosenet.be is een online platform waarop je terechtkunt voor objectieve en hoopvolle informatie over psychose en over psychische gezondheid in het algemeen. De website is er voor mensen die zelf met een psychose te maken krijgen en hun betrokkenen.

Door middel van filmpjes, animaties, interviews, blogs en de sociale kaart krijg je informatie over wat het betekent om een psychose te ervaren, maar ook hoe je de nodige en gepaste hulp kunt vinden: buiten de formele zorg, ‘in afwachting van’ en ‘tijdens’ het zorgtraject. Psychosenet.be probeert op deze manier de mogelijkheden voor mensen uit te breiden en mee een antwoord te bieden op de lange wachtlijsten die zich voordoen in de geestelijke gezondheidszorg. Ook is er een uniek e-spreekuur, waar online vragen gesteld kunnen worden aan een expertenteam van psychiaters, psychologen, ervaringsdeskundigen ...

Psychosenet.be

Sven unik-id

Conceptueel kunstenaar Sven unik-id bedenkt al jaren campagnes en concepten voor Te Gek!?. Hij gaat op zoek naar wat mensen met elkaar verbindt, en wil aantonen dat mensen altijd een mooie rol kunnen spelen binnen de maatschappij, ook mensen met een kwetsbaarheid of aandoening.

Zelf heeft Sven twee psychoses ervaren. Hij is peter van PsychoseNet en eSpreekuurexpert op Psychosenet.be. ‘Nerveuze vrouwen’ is een herneming van de gelijknamige tournee uit 2016-2017 die kaderde in de Te Gek!?-campagne ‘Psychose ontwikkeld’. Deze campagne was geïnspireerd op het boek en de docu ‘Ingewikkeld’, die het verhaal vertellen over het leven van Sven unik-id. Sven bezorgde heel wat input en inspiratie voor de voorstelling ‘Nerveuze vrouwen’.

unik-id.be

Onze partners

Terug