Podcasts over psychose

Podcastreeks ‘Stemmen over psychose’

Professor Stijn Vanheule gaat vanaf 1 mei 2023 op regelmatige basis in gesprek met mensen die een psychose doormaakten en die daarover schreven.

Schrijfsels in de vorm van een boek, artikels of blogs. De auteurs, schrijvers en bloggers zullen hun stem laten horen. Deze keer zijn het stemmen óver psychose, niet tijdens een psychose. Het herstelproces bij psychose verhelderen is de uitdaging.

Beluister deze podcast via Psychosenet.be

Deze podcast is een wetenschappelijk project van UGent, Museum Dr. Guislain, PsychoseNet. en Gents Universiteitsmuseum. 


Als de werkelijkheid niet meer klopt: wat is een psychose en hoe herstel je?

Een psychose - wie het meemaakt, geraakt het contact met de werkelijkheid gedeeltelijk of volledig kwijt. Meer mensen dan je denkt maken het mee en toch bestaan er nog zo veel misvattingen rond. Hoe is het om een psychose mee te maken? Én hoe herstel je ervan?

De Standaard sprak erover in hun PODCAST DS VANDAAG met professor Stijn Vanheule, auteur van het boek ‘Psychose begrijpen in 33 vragen’. En met Leen Verhaert, die het zelf doormaakte, het boek 'Zintuig verzint – In gesprek met Psychose' schreef en nu coördinator van Psychosenet.be is, een online platform waar je veel informatie over psychose kan vinden.

Beluister hier de podcast

Deze podcast is tot stand gekomen in samenwerking met De Standaard en PsychoseNet België en past mee in de najaarscampagne 'Psychose ontwikkeld' van Te Gek!?.

Onze partners

Terug