Over 'Psychose ontwikkeld'

Maar liefst drie procent van de bevolking krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychose. Ook veel jongeren worden met dit thema geconfronteerd.

Binnen onze samenleving blijkt de kennis rond psychische kwetsbaarheden eerder beperkt en heersen er tal van vooroordelen. Wanneer het psychose betreft, blijkt deze kennis nog beperkter, zijn vooroordelen vaak hardnekkiger en bestaat er vaak verwarring met – het niet aan psychose gerelateerde – psychopathie.

Deze misvattingen zorgen ervoor dat het, voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid, nog moeilijker is om openlijk over hun kwetsbaarheid te praten.

Te Gek!? wil met deze najaarscampagne in Vlaanderen psychose in de kijker zetten en trachten het taboe en stigma omtrent psychose aan te pakken. Zodat mensen met een psychosegevoeligheid makkelijker kunnen spreken over hun kwetsbaarheden en de schaamte kunnen laten varen.

Alles over psychose 

Via deze campagnewebsite ontdek je waar je meer informatie over psychose vindt en wat een psychose precies is. Ook tonen we je waar je terechtkan voor hulp. Interesse om te lezen over psychose? Check dan zeker deze tien boeken. Een belangrijk onderdeel van deze campagne is de muziektheatertournee 'Nerveuze vrouwen'. En tot slot zijn er nog enkele verrassende wist-je-datjes!

Psychose ontwikkeld

In het verleden zette Te Gek!? nog campagnes op onder de naam 'Psychose ontwikkeld'.
'Ontwikkeld' verwijst naar het boek 'Ingewikkeld' en de docu 'Ingewikkeld' die het verhaal vertellen over het leven van conceptueel kunstenaar Sven unik-id die zelf twee psychoses doormaakte en al vele jaren campagnes en concepten bedenkt voor Te Gek!?.

Deze najaarscampagne is een samenwerking tussen Te Gek!?, PsychoseNet en Sven unik-id.

Onze partners

Terug