Voor zorgprofessionals

Als zorgorganisatie deelnemen aan de eerste Open Geestdagen

Wil jij mensen ook laten kennismaken met jouw zorgorganisatie? Draag je graag je steentje bij aan een toegankelijke geestelijke gezondheidszorg en een correcte beeldvorming? Doe dan mee aan de Open Geestdagen en zet je deuren open!

Schrijf je in!

7 en/of 8 oktober

Doe je mee aan de Open Geestdagen op zaterdag 7 en/of zondag 8 oktober 2023? Dan kan je zelf kiezen of je één of twee dagen je deuren openzet.
De Open Geestdagen zullen zeker niet jaarlijks terugkeren. Mis dus je kans niet en neem zeker deel in 2023. Hoe meer deelnemers, hoe sterker de GGZ naar buiten kan komen.

Wie kan deelnemen?

Alle aanbieders met een erkend residentieel of ambulant zorgaanbod in de geestelijke gezondheid. Ook algemene ziekenhuizen kunnen deelnemen, maar enkel met die afdelingen of diensten die geestelijke gezondheidszorg aanbieden (dus bijvoorbeeld geen spoeddiensten of OK’s).  

De Open Geestdagen vallen binnen de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, een periode waarin heel wat steden en gemeenten en organisaties acties ondernemen rond geestelijke gezondheid. Wie al een activiteit heeft voor de 10-daagse kan deze koppelen aan de Open Geestdagen, en omgekeerd. Zo versterken beide campagnes elkaar.

Samen naar een correcte beeldvorming 

Al heel wat zorgorganisaties schreven zich intussen in. Toch streven we naar nog meer deelnemers. Hoe ruimer de ggz-sector vertegenwoordigd is, hoe meer mensen tijdens de Open Geestdagen de verschillende zorgorganisaties in hun buurt kunnen leren kennen. Door deel te nemen kan ook jouw zorgorganisatie bijdragen aan een toegankelijke geestelijke gezondheidszorg en een correcte beeldvorming. 

Ook roepen we organisaties graag op om lokaal de handen in elkaar te slaan. Kleinere organisaties of werkingen die hun deur niet letterlijk kunnen openzetten, kunnen met elkaar of een grotere organisatie samenwerken om een activiteit te organiseren.

Hoeveel kost het?

  • Algemeen ziekenhuis, psychiatrisch ziekenhuis, FPC: 1200 euro (excl. btw)
  • PVT, CGG, Wijkgezondheidscentrum: 750 euro (excl. btw)
  • Initiatieven Beschut Wonen, revalidatiecentra GGZ, zelfstandig psychologen, multidisciplinaire centra: 400 euro (excl. btw)

Behoort jouw organisatie niet tot een van deze categorieën? Wil je deelnemen met meerdere organisaties die deel uitmaken van dezelfde vzw en die in dezelfde gemeente gesitueerd zijn?
Neem zeker contact op via [email protected]. We hebben je er graag bij!

Nationale campagne

De Open Geestdagen zijn de jaarcampagne van Te Gek!? van 2023. Dat betekent dat de klassieke ingrediënten van de media- en publiekscampagne in 2023 volledig in het teken zullen staan van de Open Geestdagen. 

De VRT en De Standaard hebben al hun medewerking bevestigd om in aanloop naar 7 en 8 oktober redactionele aandacht te geven aan de Open Geestdagen. Denk hierbij aan o.a. radio- en televisiespots en interviews met de Open Geestdagen-ambassadeurs Dirk De Wachter, Mathias Vergels, Selah Sue en Guy Swinnen. Daarnaast neemt Mathias Vergels ook een campagnelied met videoclip op én tourt hij in zowel psychiatrische als culturele centra met de Open Geest-muziektheatervoorstelling ‘Het komt voor in de beste families’.
Ook is er het concept van de deuren en de Open Geest-sleutelhanger.

Meer media-initiatieven zitten nog in de pijplijn.

Schrijf je in!

Inspiratie nodig?

Nog niet zeker wat je dat weekend zoal kan organiseren binnen jouw organisatie? We hebben enkele creatieve ideeën gebundeld om je op weg te helpen! 

Bekijk/download de inspiratiegids

Er zijn digitale drukbestanden beschikbaar die je zelf kan personaliseren en (laten) drukken: spandoeken, posters, flyers, roll-ups ... 

Op de website van de Open Geestdagen heeft elke deelnemende organisatie een eigen gepersonaliseerde pagina waarop de werking en de activiteit(en) voorgesteld worden. Verder bezorgen we ook een communicatiegids met o.a. teksten en afbeeldingen die je kan gebruiken op sociale media. 

Onze partners

Terug