Het komt voor in de beste families

Muziektheatertournee Open Geest

Het komt voor in de beste families

Zanger en acteur Mathias Vergels – bij het brede publiek bekend als ‘Lowieke’ uit de VRT-serie ‘Thuis’ – en zijn ‘compagnon de route’ Manu Huylebroeck brengen muziek (gitaar en zang) en verhalen uit hun eigen leven én uit het recent verschenen boek van Similes ‘Het komt voor in de beste families’.

Hoe ervaar je onmacht, angst en verdriet als iemand in je familie of omgeving een ernstig psychisch probleem blijkt te hebben? Wat geeft kracht en wat biedt hoop?

Deze taboedoorbrekende voorstelling is een samenwerking tussen Te Gek!? en Similes.

Similes, familievereniging geestelijke gezondheid, vierde in februari 2023 haar 50-jarige bestaan met de publicatie van ‘Het komt voor in de beste families’ (Borgerhoff & Lamberigts). Dit openhartige, unieke non-fictieboek biedt de lezer zicht op de impact die mentale problemen onvermijdelijk ook hebben op vrienden en familie van de persoon met een psychische kwetsbaarheid. Het boek ligt aan de basis van deze al net zo buitengewone voorstelling waarmee Mathias en Manu iedereen in het publiek een hart onder de riem zullen steken.

Bekijk hier speeldata en -locaties!

Na de voorstelling wordt voor de geïnteresseerden een nabespreking aangeboden van ongeveer een half uur. De nabespreking gaat over de voorstelling en de impact van psychische problemen op familie en naasten. De begeleiding is in handen van een expert met familie-ervaring.

De Open Geesttournee ‘Het komt voor in de beste families’ kadert in de Te Gek!?-jaarcampagne van 2023: de eerste Open Geestdagen in Vlaanderen.

  • Mathias Vergels: verteller & zang
  • Manu Huylebroeck: zang & gitaar

Foto's: © Koen Bauters

Onze partners

Terug