Het ontstaan van de Te Gekke muts

unik-id is een multidisciplinaire ontwerpplek, en bedenkt al jaren campagnes voor Te Gek!?. Ook deze keer bedachten ze het concept:

“We wilden eerst een baseline vinden die weergeeft waar de organisatie voor staat, vandaar: “maakt van het hoofd een zaak”.

De volgende stap was om te zoeken naar een symbool dat menselijke verbinding wil versterken en psychisch (on)welbevinden voor iedereen bespreekbaar wil maken.
Zo kwamen we uit bij de Te Gekke muts, een muts zetten we natuurlijk op een hoofd, het zorgt voor warmte en bescherming. De muts bundelt ook verschillende waarden van de organisatie: verbinding - zorgverlening- contact tussen zorgverlener en persoon die begeleid wordt alsook co-creatie. 

unik-id vroeg aan Karen Van Godtsenhoven om het curatorschap van de muts op zich te nemen, omdat ze het belangrijk vonden het juiste profiel te vinden voor de ontwerper van de Te Gekke muts.

Karen Van Godtsenhoven is curator mode, auteur en onderzoeker verbonden aan de UGent. Zij is een oude bekende van Te Gek!? en werkte reeds samen aan het project “Ik Trap Gewoon Door” in 2017 vanuit haar functie bij het Antwerpse ModeMuseum. Zij is als consultant verbonden aan de Metropolitan Museum of Art waar zij tot voor kort curator was bij The Costume Institute. Zij werkte mee aan dit project als klankbord en consultant i.v.m. de muts.

Elodie Ouédraogo, Olympisch kampioene én modeontwerpster, ontwierp vervolgens de Te Gekke Muts.


Hier een blik 'behind the scenes'!

Onze partners

Terug