De muts by Elodie Ouédraogo

De muts ontworpen door Elodie is geïnspireerd op het idee dat geestelijke gezondheid van binnen zit en zichtbaar moet gemaakt worden. Vandaar dat de stof binnenste buiten is gedraaid, met een duidelijk zichtbare naad. De muts bedekt niet enkel de bovenzijde van het hoofd, voor Elodie was het belangrijk om zoveel mogelijk van dat hoofd te beschermen.

De muts is 'made in Belgium' en werd gemaakt in Sint-Niklaas door Saad-Besseleers, een Belgische breigoedfabrikant, 

Of je kan de muts ook zelf breien aan de hand van het unieke patroon van Elodie!

“Als voormalig atlete ben ik me heel bewust van de impact van je mentale gezondheid. In topsport hangt winst of verlies niet enkel van je talent of fysieke capaciteit af. De mentale kracht neemt het vaak over waar het menselijk lichaam op zijn limieten botst. Je mentale weerbaarheid is deel van het succes. Ik begrijp hoe druk en factoren van buitenaf een weerslag kunnen hebben op je psychische gezondheid. 
Maar toch wordt er in de sportwereld weinig gesproken over wat er zich in het hoofd afspeelt. Bij een topsporter kunnen we een fit lijf gemakkelijk benoemen, maar een fit hoofd is minstens even belangrijk. Dat dilemma heb ik met deze muts symbolisch proberen aan te kaarten.
Ik heb de muts binnenstebuiten gedraaid zodat de binnenkant nu voor iedereen zichtbaar is.”

Onze partners

Terug