‹ Terug naar het overzicht

Algemeen ziekenhuis

UZ Brussel

De (kinder-)psychiatrische en psychologische diensten stellen samen voor hoe psychische zorg in ons ziekenhuis aangeboden wordt. Dit zal doorgaan op zaterdag 7 oktober. De activiteiten zijn gepland in het kinderziekenhuis van het UZ Brussel.


Adres Laarbeeklaan 101
1090 Jette

Contactgegevens
Volg ons

Activiteiten op zaterdag 7 oktober

Dichtvouwen
Ontmoeting
Dienst Klinische Psychologie
Datum: 7-10-2023 - Tijd: 13:00 - 17:00
Psychologische hulp is verspreid over verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Iedere psycholoog heeft hierdoor een eigen specialisatie, zoals een specialist-arts. Via onze interactieve informatiestand ontdek je hoe dit in het UZ Brussel georganiseerd is. We hopen op deze manier bezoekers te informeren over psychische hulp die niet noodzakelijk psychiatrische hulp is. Je kan jouw mening kwijt over hoe en wanneer jij, in geval van een consultatie of opname in het ziekenhuis, een psycholoog zou willen inschakelen. Of net niet. We hopen op deze manier onze eigen geest open te houden voor aanpassingen die bezoekers nodig vinden.
Adres
ingang KidZ Health Castle, UZ Brussel, Dikke Beuklaan

Rondleiding
Kinderen, jeugd- en volwassenpsychiatrie
Datum: 7-10-2023 - Tijd: 13:00 - 17:00
De afdeling PAika (kinder- en jeugdpsychiatrie) en de volwassenpsychiatrie zetten de deuren open en geven een inkijk in de psychiatrische zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen. Wandel gerust even binnen en beleef, voel en hoor hoe de zorg vorm krijgt in al zijn facetten. Je kan je laten onderdompelen in beeld en muziek (therapie), informatie krijgen over de werking van het mobiel team Pharos, kennismaken met het Zorgpad alcohol, de kortfilm BOOS bekijken, door de leefruimtes van de kinderen en jongeren wandelen, kennismaken met het team van de Eetkliniek, de katten ontmoeten in Villa Samson, een yogasessie bijwonen, … Ben je benieuwd en heb je zin om je geest te openen? Je bent van harte welkom!
Adres
ingang KidZ Health Castle, UZ Brussel, Dikke Beuklaan

Ontmoeting
De Appeltuin
Datum: 7-10-2023 - Tijd: 15:30 - 17:00
De Appeltuin is het leer-, speel- en ontspanningsaanbod voor kinderen van 0 tot 16 jaar met een medisch traject binnen UZ Brussel. Kinderen worden begeleid door pedagogisch medewerkers, creatieve therapeuten en leerkrachten binnen een veilige context. In De Appeltuin wordt ingezet op ontwikkeling, ontspanning, opvoedingsondersteuning en onderwijs. Wil je de werking (beter) leren kennen, kom dan om 15u30 luisteren naar een introductie tot De Appeltuin, narratieve/creatieve therapie en Stories, een voorstelling vol woord, dans en muziek rond 11 portretten van kinderen en jongeren die in het kinderziekenhuis verbleven.
Adres
ingang KidZ Health Castle, UZ Brussel, Dikke Beuklaan


Onze partners

Terug