‹ Terug naar het overzicht

Psychiatrisch ziekenhuis

PZ H Familie

In het psychiatrisch ziekenhuis H. Familie in het centrum van Kortrijk behandelen we kinderen, jongeren en volwassenen met diverse psychische kwetsbaarheden in residentiële en ambulante zorg-programma’s.

Over PZ H Familie

Openvouwen

Adres Groeningepoort 4
8500 Kortrijk

Contactgegevens
Volg ons

Activiteiten op zondag 8 oktober

Dichtvouwen
Info(sessie)/demonstratie
Vlotte Geesten: het belang van aandachtstraining binnen de verslavingszorg
Geschikt voor jongeren
Datum: 8-10-2023 - Tijd: 10:00 - 16:45
Aan de hand van een levensecht groot educatief vlotte geesten spel willen we jullie meenemen in hoe aandachtstraining kan gegeven worden op onze afdeling. In deze doorlopende speelse workshop laten we jullie ervaren hoe moeilijk het is je aandacht op verschillende zaken tegelijkertijd te leggen en toch een focus te moeten behouden. Ondertussen leggen we de link naar hoe het is om met een ontwenning om te gaan. Enerzijds zit dit in ons theoretisch lessenpakket (paard en ruiter), anderzijds in onze EFT (executieve functie training) maar evengoed in onze re-integratie naar de dagdagelijkse werking zoals vb. kooktherapie of ontspanning
Adres
Langemeersstraat 17
8500 Kortrijk
Info(sessie)/demonstratie
Waar de woorden tekort schieten, laten we ons lichaam spreken
Geschikt voor jongeren
Geschikt voor kinderen
Datum: 8-10-2023 - Tijd: 10:00 - 16:45
Dans- en bewegingstherapie is een ervaringsgerichte therapie vorm die het lichaam inzet als medium om veranderingen te brengen binnen het proces van de patiënt. Hier wordt er geen dansstijl aangeleerd. Er wordt wel gewerkt met de mogelijkheden van het lichaam, in het moment, binnen de ruimte en in relatie tot de ander. Wees welkom in de danszaal om te proeven van een sessie dans- en bewegingstherapie met onze therapeut Vicki Pompe. Vicki heeft recentelijk meegeschreven aan een boek als deel van een internationaal project rond Circus en Welzijn. "Circus Clinic: Exploring the Therapeutic Potential of Contemporary Circus" is online beschikbaar en wordt ook tijdens de Open Geest Dag voorgesteld.
Adres
Langemeersstraat 17
8500 Kortrijk
Workshop
Workshop lichaamsgerichte therapie
Geschikt voor jongeren
Datum: 8-10-2023 - Tijd: 10:00 - 16:00
Zin om eens te proeven van lichaamsgericht werk? Het kent heel veel vormen en via de Opengeestdagen zal de focus dit jaar liggen op pret, genot, spel en plezier. Via lichaamsgerichte oefeningen zal je uitgenodigd worden om dat spelend kind in jou wakker te maken. Tot dan?  Voor wie? Voor grote en kleine kinderen die willen spelen  Wanneer: 4 slots van 1uur (om 10uur, 11u15, 13u en 14u15)  Nodig? Kledij waar jij je makkelijk in kan bewegen en spelen flesje water
Sportactiviteit
Circus in het park
Geschikt voor jongeren
Geschikt voor kinderen
Datum: 8-10-2023 - Tijd: 10:00 - 16:30
Verbaas jezelf en oefen mee!
Tentoonstelling
Open Geest deur tentoonstelling
Geschikt voor jongeren
Datum: 8-10-2023 - Tijd: 10:00 - 16:45
Werk van onze kunstenaars
Spel/animatie
Kinderzoektocht
Geschikt voor kinderen
Datum: 8-10-2023 - Tijd: 10:00 - 17:00
Alle figuurtjes van de Korbeel zijn hun favoriete voorwerp kwijt en ze hebben jouw hulp nodig om het terug te vinden. Deze zoektocht kan je overal in Kortrijk in voorzieningen van Groep Zorg starten en eindigen. Heb je alle voorwerpen gevonden, geef het af aan een medewerker en weldra krijg je een leuke verrassing in je brievenbus. (richt zich naar kleuters en lager onderwijs)

Onze partners

Terug