‹ Terug naar het overzicht

Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg

Netwerk Emergo

Het netwerk geestelijke gezondheid voor volwassenen in de regio Mechelen-Boom-Lier.


Adres Stationsstraat 22c
2570 Duffel

Contactgegevens
Volg ons

Activiteiten op zaterdag 7 oktober

Dichtvouwen
Workshop
Proeven van zelfzorg
Deze activiteit kadert ook in de 10-daagse van de geestelijke gezondheid
Datum: 7-10-2023 - Tijd: 11:00 - 12:00
Meer info / inschrijven via onze website
Ontdek aan de hand van een workshop wat het groepsaanbod binnen de conventie psychologische zorg in de eerste lijn voor je kan betekenen. In deze workshop maak je kennis met enkele manieren van zelfzorg. Misschien zoek je een manier om jezelf te helpen tot rust te komen. Misschien heb je last van te veel stress en overrompelende gevoelens en gedachten. Misschien weet je van jezelf dat je meer zou moeten bewegen maar kom je er niet toe. Misschien ben je hersteld van een depressie of burn-out en ben je bang van herval. In deze workshop krijg je meer uitleg over hoe we hiermee aan de slag zouden kunnen gaan en ervaar je hoe je kan werken aan zelfzorg. Isabelle Vermeiren, geconventioneerde eerstelijnspsycholoog, zal deze workshop geven. Meer informatie over psychologische zorg in de eerste lijn (individueel aanbod en groepsaanbod) vind je op https://psychologischezorg-pa.be.
Adres
Lange Ridderstraat 20
2800 Mechelen
Workshop
De kracht van loslaten
Deze activiteit kadert ook in de 10-daagse van de geestelijke gezondheid
Datum: 7-10-2023 - Tijd: 14:30 - 15:30
Meer info / inschrijven via onze website
Ontdek aan de hand van een workshop wat het groepsaanbod binnen de conventie psychologische zorg in de eerste lijn voor je kan betekenen. In deze workshop ervaar je de kracht van loslaten. Loslaten is een belangrijke vaardigheid voor wie gezonder, leuker en gelukkiger door het leven wil gaan. Dikwijls dragen we dingen veel langer mee dan goed voor ons is. Uit recent wetenschappelijke inzichten weten we dat ‘vasthouden’ en ‘piekeren’ meer kwetsbaar maakt voor allerlei problemen. In deze workshop geven we graag een aanzet om hiermee anders te leren omgaan: uit de vicieuze cirkel van frustratie en piekeren komen, stap voor stap een meer ontspannen leefstijl vinden met meer gemoedsrust en bevrijd weer ‘ja’ zeggen tegen het leven. Hugo Van den Bergh, geconventioneerde eerstelijnspsycholoog, zal deze workshop geven. Meer informatie over psychologische zorg in de eerste lijn (individueel aanbod en groepsaanbod) vind je op https://psychologischezorg-pa.be.
Adres
Lange Ridderstraat 20
2800 Mechelen

Activiteiten op zondag 8 oktober

Dichtvouwen
Workshop
Slaap...wel!
Deze activiteit kadert ook in de 10-daagse van de geestelijke gezondheid
Datum: 8-10-2023 - Tijd: 11:00 - 12:00
Meer info / inschrijven via onze website
Ontdek aan de hand van een workshop wat het groepsaanbod binnen de conventie psychologische zorg in de eerste lijn voor je kan betekenen. Slaap is even noodzakelijk als eten en ademen. Toch volgen veel mensen een slaapdieet, wat grote gevolgen heeft voor het mentaal welzijn. Tijdens deze workshop kom je meer te weten over slaap en worden slaapmisverstanden uitgeklaard. Jessie Possemiers, geconventioneerde eerstelijnspsycholoog, zal deze workshop geven in UPC Duffel. Meer informatie over psychologische zorg in de eerste lijn (individueel aanbod en groepsaanbod) vind je op https://psychologischezorg-pa.be.
Adres
Stationsstraat 22c
2570 Duffel

Onze partners

Terug